Acasă Actualitate Primăria Timişoara, premiată pentru strategia de mediu şi managementul deşeurilor

Primăria Timişoara, premiată pentru strategia de mediu şi managementul deşeurilor

318
DISTRIBUIȚI
Competiţia “Capitala Verde a României”, organizată de “Umbrela Verde”, în parteneriat cu Ministerul Mediului, şi-a desemnat câştigătorii. “Scopul proiectului este să responsabilizeze publicul român cu privire la respectarea mediului înconjurator”, spun organizatorii. Din totalul de oraşe înscrise în competiţia verde, în finală au ajuns: Timişoara, Brăila, Sectorul 2 Bucureşti, Slobozia, Alexandria, Braşov, Cluj-Napoca, Deva, Sfântu Gheorghe şi Zalău.

 Municipiul care a câştigat şi care va purta titlul de “Capitală Verde a României” pe tot parcursul acestui an este Braşov. Toate finalistele au fost premiate însă, pentru eforturile depuse şi rezultatele avute în domeniul mediului. Timişoara a fost premiată pentru Strategia de mediu şi managementul deşeurilor, Clujul pentru Planul de dezvoltare durabila, Zalăul pentru Acţiunile de mediu întreprinse şi comunicarea între autorităţi şi populaţie, Brăila pentru Acţiunile de reciclare întreprinse, Sfântu Gheorghe pentru Planul de acţiuni viitoare în domeniul protecţiei mediului înconjurător, Deva pentru Acţiunile derulate în vederea evitării/minimizării poluării, Sectorul 2 Bucureşti pentru Măsurile luate pentru prevenirea strângerii unei cantităţi mari de deşeuri în spaţiul urban, Slobozia pentru Promovarea conceptului de colectare selectivă şi acceptarea acesteia de către locuitori şi Alexandria pentru Iniţiativa în domeniul protecţiei mediului înconjurator. "Este un premiu foarte important pentru noi, care răsplăteşte şi confirmă eforturile depuse în ultimii ani de Primăria Municipiului Timişoara şi de societăţile din subordinea Consiliului Local Timişoara pentru a avea un mediu curat şi cât mai multe spaţii verzi în Timişoara", a declarat viceprimarul Timişoarei Adrian Orza.
 
17 mp de spaţiu verde pe locuitor şi sistem de colectare selectivă
 
În Timişoara există 17 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, spun reprezentanţii primăriei, în condiţiile în care media naţională este de 9 mp. În plus, conform reprezentanţilor municipalităţii: “Anul trecut, Municipiul Timişoara împreună cu RETIM Ecologic Service au dat în folosinţă cea mai mare staţie de sortare a deşeurilor din România, oraşul nostru fiind primul oraş din ţară care a introdus sistemul de colectare selectivă a deşeurilor în sistem dual, la toată populaţia oraşului”.
 
 

Comentarii

comentarii