Acasă Actualitate Primăria vrea ca până în 2014 să nu mai existe cursuri după-amiază...

Primăria vrea ca până în 2014 să nu mai existe cursuri după-amiază în şcolile timişorene

DISTRIBUIȚI

cursuri doar de dimineataAproape 3 milioane de lei pentru refacerea fostei Şcoli Generale nr. 22

Organizarea cursurilor în două schimburi, unul de dimineaţă şi unul după-amiază, influenţează negativ performanţele şcolare ale elevilor.

Orele de curs organizate după-amiază crează probleme reale în organizarea vieţii private a familiei. Principalul obstacol în calea organizătii cursurilor doar dimineaţa este lipsa de spaţiu în unităţile de învăţământ timişorene. Primăria Timişoara îşi propune ca, printr-o folosire mai eficientă a spaţiului existent şi investiţii în domeniul educaţional, până în 2014, să rezolve această problemă.

La Liceul Lenau, în momentul de faţă se amenajează 10 clase suplimentare în spaţiul din internatul de pe strada Nemoianu nr. 5, clase care acoperă complet necesarul pentru învăţământul de dimineaţă. Colegiul Bănăţean va beneficia de spaţii suplimentare în cadrul Căminului Colegiului Tehnic de Vest, precum şi de eventuale spaţii de învăţământ suplimentare. Şcoala Generală nr. 16 (unde se desfăşoară ample lucrări de refacere a instalaţiilor electrice) va beneficia de spaţii suplimentare de învăţământ în cadrul Colegiului Ferdinand, pentru acoperirea completă a necesarului. De asemenea, proiectarea supraetajării corpului de clădire de la Liceul Ferdinand se află în faza finală.

Una dintre cele mai importante lucrări în patrimoniul şcolar o reprezintă cea de reparaţii şi amenajări de spaţii educaţionale în clădirea de pe strada Gh. Doja a Liceului Grigore Moisil. La demisol se vor executa o sală de calculatoare, o sală de activitaţi (sala de sport), două săli de mese şi un cabinet medical. La parter se vor executa 10 săli de clasă, fiecare cu un spaţiu de depozitare. La mansardă se vor executa 9 sali de clasă şi grup sanitar. În total, 19 săli de clasă vor fi create în plus în această clădire, care vor acoperi total nevoia liceului pentru a organiza cursuri de dimineaţă. Spaţiul, de aproape 3000 de metri pătraţi, a adăpostit cândva clasele I-IV ale Şcolii Generale Nr. 22, însă în prezent clădirea abandonată a devenit adăpost pentru oamenii străzii. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 2.800.000 de lei plus TVA.

Comentarii

comentarii