Acasă Sănătate Prof. dr. Dorel Săndesc a parafat fuziunea dintre Societăţile de ATI din...

Prof. dr. Dorel Săndesc a parafat fuziunea dintre Societăţile de ATI din România şi Republica Moldova

541
DISTRIBUIȚI

prof. sandesc semneaza

Cu prilejul celui de-al 40 a Congres al Societăţii Române de Anestezie şi Terapia Intensivă (SRATI), care s-a încheiat duminică, 18 mai, la Sinaia, prof. dr. Dorel Săndesc, preşedintele SRATI şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a parafat fuziunea dintre S.R.A.T.I. şi Societatea Anesteziologie – Reanimatologie din Republica Moldova.

„În prezent, şcoala românească de ATI se bucură de un succes fără precedent, aspect care se datorează şi faptului că unul dintre obiectivele majore şi constante ale S.R.A.T.I. din ultimii ani a fost dezvoltarea relaţiilor de colaborare naţională, regională şi internaţională, obiectiv atins în mod remarcabil şi de Congresul SRATI 2014, prin participarea unui număr record de speakeri străini: 46”, a declarat prof. Dorel Săndesc.

Fuziunea dintre Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.) şi Societatea Anesteziologie – Reanimatologie din Republica Moldova a fost momentul central al celei de-a 40-a ediţii a Congresului SRATI, desfăşurat în perioada 14-18 mai 2014, la Sinaia. Fuziunea capătă şi mai multă importanţă pe fondul instabilităţii regionale crescute. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi pus la dispoziţia guvernului Republicii Moldova un număr de cinci autosanitare pentru serviciul protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale. Ediţia aniversară de anul acesta, care s-a bucurat de prezenţa a peste 1.350 de participanţi, ceea ce reprezintă un record pentru acest eveniment.

În principal, fuziunea societăţilor din România şi Republica Moldova implică schimburi de experienţă între specialiştii dintre cele două ţări. S.A.R.R.M. îşi va păstra autonomia în conformitate cu statutul şi legislaţia Republicii Moldova, cu conducere şi cont bancar proprii. Proiectele comune ale celor doua societăţi sunt în curs de detaliere şi punere în practică.

Congresul SRATI a găzduit şi Prima Ediţie a Simpozionului „România Dodoloaţă” a societăţilor de specialitate din cele două ţări. Alte momente importante ale Congresului au fost Al 8-lea Congres Româno-Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă, Al 6-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensivă şi Al 13-lea Congres al Asistenţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Comentarii

comentarii