Acasă Actualitate Programul rabla –o mizerie totală în Timiş

Programul rabla –o mizerie totală în Timiş

743
DISTRIBUIȚI

Programul iniţiat de Guvernul României, de scoatere a maşinilor vechi din circulaţie, merge anevoios în Timişoara. Zilnic, sute de proprietari de rable îngheaţă în faţa centrelor de colectare, de teamă că nu vor mai putea să îşi caseze maşina şi să obţină mult râvnitul voucher de 3.800 de lei. Cei mai mulţi proprietari de rable se plâng că stau la rând cu maşina de mai bine de cinci zile şi aproape că nu au avansat deloc. Ba, mai mult, în fiecare dimineaţă, constată că le mai lipseşte ceva de la maşină, unii dintre ei se trezesc fără un far şi fără un parbriz, în timp ce alţii constată că nu mai au o roată sau, mai rău, chiar bateria, fără de care nu mai pot porni autoturismul.

"Nu se poate aşa ceva, să stăm în frig ca animalele"

Sandu Florea, un fost taximetrist din Timişoara, spune că programul "Rabla 2010"  este o mare porcărie. " Îşi bat joc de noi, stăm de mai multe zile la coadă, pentru a ne casa autoturismele, iar cei de la firma de reciclare spun că nu mai au vouchere. Păi, dacă nu mai au aceste vouchere, măcar să ne primească maşinile la casat, iar ulterior să ne dea şi tichetul respectiv. Nu se poate aşa ceva, să stăm în frig ca animalele şi nici măcar nu ştim exact când vom ajunge la rând. Spre exemplu, în urmă cu o zi, au fost casate doar 10 maşini. În acest ritm nu vom mai ajunge niciodată la rând". Reprezentanţii firmei de reciclare Adam Müller-Guttenbrunn nu au putut fi contactaţi, pentru a oferi mai multe amănunte despre situaţia sutelor de autoturisme care stau la poarta centrului de reciclare. În schimb, oamenii de pază ai acestei firme spun că nu mai există niciun voucher şi cu siguranţă nicio maşină nu va mai fi casată până nu vor primi alte noi vouchere de la Bucureşti. Când se va întâmpla acest lucru nu ştie nimeni cu siguranţă.

Peste 20.000 de rable, casate în doar două săptămâni

 Cert este că posesorii de rable vor sta la coadă până vor reuşi să-şi predea autoturismul la fier vechi. Până în momentul de faţă, la nivelul întregii ţări, au fost casate puţin peste 20.000 de maşini. Guvernul României şi-a propus ca în acest an să scoată din circulaţie 60.000 de maşini vechi. Se pare însă că la doar două săptămâni de la începerea programului "Rabla" au apărut deja probleme, asta pentru că centrele de reciclare din ţară nu mai au vouchere.

Comentarii

comentarii