Acasă Actualitate Programul singurelor manifestații de 1 decembrie din Timișoara, organizate de prefectură

Programul singurelor manifestații de 1 decembrie din Timișoara, organizate de prefectură

DISTRIBUIȚI
vom avea si parada militara de ziua nationala a romaniei la timisoara vezi programul complet al zilei de 1 decembrie

În acest an, pe 1 decembrie, după cum anticipa și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, doar prefectura va organiza manifestații cu ocazia Zilei Naționale a României. După cum au anunțat joi dimineață reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș, evenimentul va avea loc marți, începând cu ora 12.00, în Parcul Central „Anton Scudier”, fiind organizat împreună cu Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”. Programul va fi următorul:

–        Prezentarea onorului;

–        Salutarea Drapelului de Luptă;

–        Intonarea Imnului Național al României;

–        Oficierea serviciului religios;

–        Alocuțiuni;

–        Depuneri de coroane;

–        Moment artistic susținut de muzica militară.

„Ceremonialul se va desfășura cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 967/12 noiembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Hotărârea Guvernului României prevede la art. 1, alin. 20 că se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea a cel mult 100 de persoane în municipiile reședință de  județ, fără participarea publicului și cu respectarea măsurile de protecție”, mai transmit reprezentanții prefecturii.

„De 1 decembrie sunt concerte, de obicei. Acum, acolo va fi doar ceremonia oficială organizată de prefectură, o să fie în oraș steaguri și așa mai departe. Trebuie să avem simboluri pentru această perioadă importantă”, spunea Fritz marți. Tot atunci, primarul Timișoarei anunța că nu va fi organizat niciun concert, nici de Crăciun, nici de Revelion, iar Târgul de Crăciun se va desfășura mai descentralizat, și în cartiere, pentru a nu crea aglomerații, în contextul restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Între timp, după cum anunța Fritz, au fost montate instalațiile luminoase, iar de miercuri seară acestea au și început să funcționeze.

Comentarii

comentarii