Acasă Administraţie Proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ pentru noul adăpost de câini a...

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ pentru noul adăpost de câini a fost intocmit

DISTRIBUIȚI

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Funcțiuni mixte – Instituții și servicii, adăpost animale fără stăpân” a fost relaborat, iar acum Urmează etapa de transparență decizională, după care proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local. Adăpostul urmează să fie amenajat în zona Freidorf, pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, pe un teren al Timișoarei.

Adăpostul va avea o capacitate maximă de până la 600 de câini. Aici, câinii fără stăpân vor avea parte de îngrijire adecvată, tratament medical cu echipamente moderne și condiții civilizate de găzduire, până la adopție.

Proiectul prevede amplasarea unei zone reglementate de dotări și servicii pentru funcționarea unui adăpost destinat animalelor fără stăpân. Funcțiunile necesare adăpostului includ: spații pentru cabinete și tratamente medicale veterinare, hrănirea și îngrijirea animalelor, săli de operație și tratament, spații de carantină, bucătărie, depozitare alimente, grupuri sanitare, vestiare, morgă și incinerator. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces auto și pietonale precum și parcări. Pe minim 20% din din totalul suprafeței, vor fi amenajate spații verzi.

Cu toate eforturile, soluțiile pentru diminuarea fenomenului de abandon și reducerea numărului de animale fără stăpân de pe străzi depind în mare măsură și de noi toți.

”Cea mai eficientă metodă rămâne sterilizarea și, de aceea, Primăria Municipiului Timișoara derulează o campanie gratuită de sterilizare a câinilor, de care pot beneficia proprietarii cu venituri reduse. Vă puteți înscrie în campanie prin e-mail la adresa alexandra.pintea@primariatm.ro sau la numărul de telefon dedicat – 0745232005. De asemenea, încurajăm adopția animalelor fără stăpân, dar și asumarea responsabilității pentru animalele deținute”, a anunțat primăria.

Anul trecut. Primăria Municipiului Timișoara a achitat aproape 2 milioane de lei pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Au fost ridicați de pe domeniul public al Municipiului Timișoara peste 300 de câini, iar numărul total al câinilor fără stăpân pentru care municipalitatea plătește servicii de întreținere trece de 500. Acești câini nu au ajuns întâmplător pe stradă, au fost abandonați, s-au înmulțit necontrolat sau nu au fost supravegheați corespunzător. 130 de căței din adăpost au fost adoptați.

După aprobarea prin hotărârea consiliului local a documentației PUZ si RLU aferent, aceasta va fi transmisă către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în vederea actualizării din oficiu a destinaţiei imobilelor înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Comentarii

comentarii