Acasă Actualitate Proiectul trenului cu hidrogen Timișoara – Reșița poate deveni realitate, deși e...

Proiectul trenului cu hidrogen Timișoara – Reșița poate deveni realitate, deși e la concurență cu București – Pitești

DISTRIBUIȚI

Inițiativa de a realiza o legătură feroviară pe ruta Timișoara – Reșița, pe care să se folosească un tren alimentat cu hidrogen, este finanțabil prin Programul Național de Redresare și Reziliență, chiar dacă nu este pe primul loc în planul aferent, această poziție fiind acoperită de un proiect simila, pe ruta București și Pitești.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar e important să fie realizat atunci când se dau banii.

”În PNRR acest proiect (n.r. Timișoara – Reșița) nu e titular. PNRR l-au făcut alții care stau bine la vorbe. Proiectul titular e cel spre Pitești, cu tren cu hidrogen. Acest proiect (n.r. Timișoara – Reșița) este rezervă, dar asta nu înseamnă, nu vreau să fiu înțeles greșit, că dacă înaintează mai rapid decât cel titular nu se întâmplă acesta primul, nu există acest criteriu. Cel care va fi matur mai rapid va fi finanțat”, a spus Grindeanu.

El menționează că a discutat cu autoritățile, dar a pomenit doar de cele din Caraș. Discuții cu autoritățile din Caraș am foarte multe, și cu primarul municipiului Reșița și cu ceilalți de acolo, astfel încât să miște acest proiect. Din câte cunosc eu, s-a semnat contractul pentru studiu de fezabilitate, sunt în perioada în care acest studiu trebuie finalizat. Mi-aș dori să se termine foarte repede, sprijin de la minister au, suntem deschiși la toate sugestiile”, a mai declarat Grindeanu.

Ministrul a evitat să spună că în ceea ce privește dialogul cu jumătatea timișean-timișoreană a proiectului nu a discutat pe această temă.

Comentarii

comentarii