Acasă Actualitate Protecția Consumatorilor  a închis fast-food-ul Iskender Kebab din Lugoj pe o perioada...

Protecția Consumatorilor  a închis fast-food-ul Iskender Kebab din Lugoj pe o perioada de cel mult 6 luni

DISTRIBUIȚI

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timișoara a făcut un control la SC LARISASTYL SRL Punct de lucru Lugoj, județul Timiș, str. I. Huniade nr. 5 -fast food Iskender Kebab.

CRPC Timișoara susține că a găsit următoarele abateri: mobilier și ustensile deteriorate, neprofesionale, aparat shawarma cu elemente rupte, desprinse.

Materii prime păstrate în ambalaje din plastic fără elemente de identificare caracterizare necesare determinării conformității acestora, nerespectare condiții de păstrare-depozitare recomandate de producător.

Întreg spațiu neigienizat existând insecte vii (muște) așezate pe suprafețe și produse.

Spațiu de depozitare a materiilor prime impropriu, în aceeași spațiu existând în funcțiune mașină de spălat rufe și carpe întinse pe sârmă la uscat.

Băuturi răcoritoare și legume depozitate direct pe paviment. Cantar de buzunar utilizat în activitatea prestată.

Spații de refrigerare și congelator neigienizate corespunzător, deteriorate, cu depuneri de murdărie în interior și pe elementele de îmbinare-chedere.

Nu există informare asupra alergenilor, aditivilor și valorilor nutriționale.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, respectiv 1 avertisment și 3 amenzi în cuantum de18.000 lei.

Comisarii au dispus următoarele măsuri complementare:

Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme în cantitate de peste 23 kg.

Oprire temporară a prestării serviciilor până la remediere și a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioada de cel mult 6 luni.

 

Comentarii

comentarii