Acasă Actualitate Protest extrem cu 12 litri de sânge, la Timişoara

Protest extrem cu 12 litri de sânge, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 30 de studenţi din Timişoara au donat în această dimineaţă sânge pentru a reuşi să-şi acopere cheltuielile necesare festivalului de artă studenţească “StudentFest”. Tinerii susţin că această acţiune este o formă extremă de protest împotriva Consiliului Local Timişoara.  O palmă pe obrazul consilierilor locali care au alocat o sumă infimă de bani pentru cel mai mare festival de artă studenţească din estul Europei.

Sânge pentru masa invitaţilor

“Cu bonurile de masă pe care le-am primit vom cumpăra mâncare pentru invitaţii care vor veni la StudentFest. Suntem mai săraci ca niciodată, dar ideile nu ni le poate lua nimeni.
Campania de donare de sânge va continua şi în zilele următoare.
Cei aproximativ 50 de lei primiţi în schimbul a 400 de mililtri de sânge înseamnă extrem de mult pentru noi şi pentru invitaţii noştri”, spune Cristina Fiţ, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest.
Alături de OSUT s-au pus la rând pentru a dona sânge şi a aduna bani şi studenţii facultăţii de Mecanică din Timişoara. Pentru festivalul “StudentFest”, Consiliul Local Timişoara a asigurat o finanţare de 7.500 de lei, exact 10% din cât au cerut studenţii.
Şi cei ce învaţă la Facultatea de Mecanică au o mare nemulţumire. Tinerii de aici susţin că aceiaşi consilieri locali şi-au bătut joc subfinanţând festivalul “Zilele Tehnice Studenţeşti”.

Comentarii

comentarii