Acasă Actualitate Protopopiatul Timișoara I și Timișoara II a organizat întâlnirea Pro Vita sau...

Protopopiatul Timișoara I și Timișoara II a organizat întâlnirea Pro Vita sau despre unicitatea vieții umane

204
DISTRIBUIȚI

Protopopiatul Timișoara I și Timișoara II au organizat întâlnirea Pro Vita, la sfârșitul lunii marți, la care au fost invitate psihologul școlar Amalia Doboș și medicul de Obstetrică-Ginecologie Luminița Sturz din Arad.

Au fost prezenți părinții protopopi Zaharia Pereș de la Protopopiatul Timișoara I și Cristian Păiș de al Protopopiatul Timișoara II, împreună cu preoți și tineri din oraș.

Au fost dezbătute teme de interes, în care a fost afirmată valoarea vieții și responsabilitatea noastră de a proteja viața fiecărui copilaș pe care Dumnezeu îl cheamă la existență. Invitații au evidențiat numeroase experiențe pe care le-au avut și care le-au întărit credința că Dumnezeu lucrează în lume. De aceea suntem datori de a fi împreună lucrători cu El și de a mărturisi valorile creștine, într-o lume ce se depărtează din ce în ce mai mult de credința în Iisus Hristos.

Scopul întâlnirii a fost de a sublinia importanța și caracterul unic al fiecărei vieți umane, atrăgând atenția asupra traumelor prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină. De asemenea, s-a discutat despre tot ceea ce înseamnă ,,pro-viață”, de la realități științifice la adevăruri teologice, mai ales acum, în contextul actual de pandemie.

Au fost abordate subiecte de interes, precum: Credință și rugăciune în situații de criză; Botezul copilului în incubator; Botezul copiilor săvârșit canonic în Biserică; Copiii născuți prematur și terapia ocupațională cu ajutorul artei pentru mame; Legătura dintre mamă și copil –sentimente materne dincolo de limitele izolării; carantina, terapie post-natală etc.; Protejarea vieții în plină criza pandemică și multe altele.

Au urmat o serie de întrebări, au fost discuții vii, atât din partea preoților invitați, cât și din partea celor mai tineri, la care cele două specialiste invitate au răspuns profesional, în care s-a remarcat dorința participanților de a respecta viața și de a proteja fiecare suflet viu, care dorește să se bucure de această lume.

Organizatorii evenimentului Pro Vita au fost Protopopiatul Timișoara I și Timișoara II.

 

Comentarii

comentarii