Acasă Politica PSD Timiş ia partea bugetarilor şi se ceartă cu liberalii care vor...

PSD Timiş ia partea bugetarilor şi se ceartă cu liberalii care vor să taie voucherele de vacanţă şi sporurile

1108
DISTRIBUIȚI

Liberalii trebuie să îşi ceară scuze românilor şi să îl dea afară din partid pe Florin Câţu, senator, care este un personaj anti-sistem, care nu înţelege rostul  pompierilor, medicilor, profesorilor, polițiștilor sau funcționarilor publici într-o țară. La fel de răi sunt şi cei de la USR, care ar vrea să umble la proprietățile românilor, spun cei de la  de la PSD Timiş. Reacţia vine după ce politicianul liberal a făcut o serie de declaraţii pe tema bugetarilor, a faptului că aceştia au salarii mari şi ar trebui să lucreze fără a primi tot felul de sporuri. Fără legătură cu subiectul, protestul PSD Timiş îi include şi pe cei de la USR, care, la rândul ei, dispreţuieşte bugetarii. De ce sunt supăraţi cei de la PNL şi USR pe bugetari? Pentru că aceştia nu ar mai vrea să-i voteze.

„În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă”, este declaraţia senatorului liberal Florin Câţu, vizată de protestul PSD Timiş. Reprezentanţii filialei spun că acesta ar fi „un personaj anti-sistem democratic, care nu înțelege rostul pompierilor, medicilor, profesorilor, polițiștilor sau funcționarilor publici într-o țară”.

Luarea de poziţie social-democrată se extinde şi îi include şi pe cei de la USR, care, împreună cu liberalii formează dreapta politică, zonă care atacă bugetarii pentru că nu ar mai vota candidaţii acestei părţi a eșichierului politic.

„Nu admitem ca dreapta politică, PNL și USR, să îi disprețuiască pe angajații la stat, pe motiv că aceștia nu mai vor să îi voteze. La nivel declarativ, USR vrea să umble la proprietățile românilor, iar PNL vrea să le taie salariile și pensiile”, mai subliniază  PSD Timiş.

Călina Dobra, preşedintele filialei judeţene a partidului, vorbeşte despre angajaţii Consiliului Judeţean Timiş, unde este preşedinte: „În calitate de președinte al unei instituții a statului, în care sunt angajate, pe baza unor contracte de muncă, persoane cu experiență și cu o anumită pregătire profesională, sunt revoltat de faptul că un senator PNL își permite să atace declarativ o categorie de oameni ce muncește zilnic pentru statul român. Întrebându-mă ce ar mai putea urma, constat cu foarte mare uimire faptul că, după ce liberalii au fost îndemnați chiar de către liderul lor «să atace fiecare ales PSD cu parul» după ce au propus tăierea salariilor specialiștilor din domeniul IT, iată că acum le-au pus gând rău și funcționarilor publici. Este incredibil unde s-a ajuns și este extrem de gravă mentalitatea care bântuie dreapta românească.”, declară președintele PSD Timiș, Călin Dobra.

În consecinţă, social-democraţii consideră că „declarațiile recente sunt dovada cea mai clară a faptului că PNL sau USR nu merită să ajungă niciodată la guvernare sau să dea președintele acestei țări și dovedesc faptul că nu reușesc să aibă nicio viziune clară a unui proiect pentru țară”.

Comentarii

comentarii