Acasă Actualitate CJT reia întocmirea documentației aferente ridicării unei noi parcări multinivel în centrul...

CJT reia întocmirea documentației aferente ridicării unei noi parcări multinivel în centrul Timişoarei

568
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş va avea, pe 28 august, şedinţa de plen ordinară din această lună. Pe lista cu proiecte sunt 16 puncte, printre care şi câteva extrem de importante. Iar unul dintre acestea se referă la un subiect care a pus din nou faţă în faţă cei doi lideri, ai judeţului şi ai Timişoarei. Călin Dobra şi Nicolae Robu se războiesc de mai mulţi ani pe tema ridicării unei parcări supraterane pe locul fostului Comandament Militar Judeţean, aflat peste drum de Hotelul Timişoara. Locaţia, o adevărată mină de aur, e în zona zero a oraşului, una în care un loc de parcare se caută cu lupa. Deci, o parcare cu mai multe niveluri ar fi excelentă şi ar atrage şi interesul şoferilor.

Acum, problema e legată de nivelul de înălţime al viitoarei construcţii. Robu tot insistă să primească Primăria Timişoara acel teren şi că va face acolo cea mai super-parcare dintre parcări, chiar cu mai multe etaje decât vrea CJ Timiş.

Consilierii judeţeni vor avea pe masă la şedinţa de plen din 28 august, un proiect de hotărâre referitor exact la acea parcare, iar acesta cere aprobarea efectuării unui nou plan urbanistic zonal, în funcţie de destinaţia nouă a obiectivului. Iniţial, acolo se dorea un centru multifuncţuonal.

„Având în vedere intenția de modificare a funcțiunii în cea de parcare colectivă supraetajată și servicii, precum și faptul că noua construcție nu se încadrează în totalitate în regimul de înălțime și indicatorii urbanistici aprobați, este necesară reluarea propunerilor PUZ și parcurgerea etapelor de avizare și aprobare a documentației, precum și de informare și consultare a publicului, în conformitate cu precizările din Certificatul de Urbanism (CU) nr. 3992/04.10.2018, emis de Primarul Municipiului Timișoara.”, se spune în documentaţia aferentă proiectului.

Nu cu mult timp în urmă, primarul Timişoarei spunea, cu umor, ca CJT ar fi primit mai multe aprobări pentru acea construcţie. Se pare că cei de la Consiliul Judeţean nu sunt deloc lămuriţi ce regim de înălţime ar putea avea noua construcţie, motiv pentru care este necesară noua documentaţiei.

Comentarii

comentarii