Acasă Politica Purceld vrea exproprierea Casei Muhle şi anchetă în primărie

Purceld vrea exproprierea Casei Muhle şi anchetă în primărie

DISTRIBUIȚI

pp dd„Nu ar fi OK să-l mandatăm pe primar să treacă la o negociere cu aceşti mici terorişti locali. Cu teroriştii nu se negociază”, spune Mircea Purceld, consilier local PP-DD

Mircea Purceld, consilier local al PP-DD Timiş, crede că nu ar trebui cumpărată Casa Muhle, ci expropriată. E vorba de casa care a aparţinut peisagistului Muhle, o clădire deosebită care acum a ajuns fără acoperiş, o ruină, aflată pe mâna unei familii de romi. S-a pus problema cumpărării acestei case pentru a o reda oraşului, eventual în forma unui muzeu şi pentru a fi restaurată cu grijă. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a fost însă mandatat de consilierii locali să înceapă o negociere privind cumpărarea acestei clădiri istorice.

„Nu ar fi OK să-l mandatăm pe primar să treacă la o negociere cu aceşti mici terorişti locali. Cu teroriştii nu se negociază. Ce fac aceste clanuri în Timişoara este revoltător”, spune Mircea Purceld, consilier local PP-DD.

„Este normal ca actualul primar şi actuala conducere a primăriei să facă o anchetă administrativă de unde să rezulte persoanele vinovate”

Purceld e de părere că e nevoie de o anchetă în primărie. Practic, actuala conducere a primăriei, care este acolo de câteva luni, plăteşte oalele sparte ale vechii conduceri, iar acum Purceld cere o anchetă pentru a vedea cine a greşit atunci.

„I-am cerut domnului primar să procedeze la o anchetă administrativă în executivul primăriei pentru a vedea care sunt cauzele pentru care Primăria Timişoara a ajuns în această situaţie. S-a ajuns la soluţia regretabilă de a se propune o asemenea negociere. Este normal ca actualul primar şi actuala conducere a primăriei să facă o anchetă administrativă de unde să rezulte persoanele vinovate. Această casă trebuie expropriată, nu cumpărată. Acolo sunt nişte pereţi în picioare şi restul nimic, e vorba de valoarea terenului.”, spune Mircea Purceld, consilier local PP-DD.

Exproprierea o poate cere consiliul judeţean, cu avizul Ministerului Culturii. Se merge la guvern, se face o documentaţie, se face evaluarea şi nu este nevoie de acordul proprietarului. Suma de bani rezultată din evaluare se consemnează la CEC pe numele proprietarului. „Nu s-a putut face nimic fără complicitatea autorităţilor locale de atunci”, spune Ilie Bertea, consilier judeţean PP-DD.

Comentarii

comentarii