Acasă Politica Radu Sârbu: Miluţ, părăsit fiind de toată lumea, a hotărât să demisioneze

Radu Sârbu: Miluţ, părăsit fiind de toată lumea, a hotărât să demisioneze

428
DISTRIBUIȚI

Ciuhandu: Demisia lui Miluţ era de aşteptat, nu mai avea niciun fel de susţinere în partid

Aurelian Pavelescu preia şefia PNŢCD, iar până în septembrie va fi Congres de unificare

Liderul ţărănist Radu Sârbu a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, că Petre Marian Miluţ a decis să părăsească funcţia de preşedinte al PNŢCD fiind părăsit şi de puţinele organizaţii care-l mai susţineau, punctând că el a fost înlăturat din fruntea partidului din 2008, deşi nu a recunoscut acel congres.
"Marian Miluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese înlocuit încă din 24 august 2008 printr-un congres statutar organizat, pe care însă el l-a contestat. În acest moment, majoritatea partidului, în frunte cu seniorii, cu preşedintele de onoare, cu surorile lui Coposu, cu cele mai puternice organizaţii în frunte cu Timişoara, Ardealul, Bucureşti, l-au părăsit. Lângă el au mai rămas 12 organizaţii judeţene, care acum l-au părăsit şi ele. Deci părăsit fiind de toată lumea, a hotărât să demisioneze", a comentat, ironic, Radu Sârbu.
Întrebat ce urmează să se întâmple din punct de vedere statutar, Radu Sârbu a afirmat că PNŢCD are un preşedinte, în persoana sa. "Dar pentru că noi dorim o reconciliere şi recuperarea tuturor, vom negocia o formulă comună de conducere a partidului care, statutar, nu poate fi implementată decât printr-un congres. Deci noi suntem deschişi să facem reconcilierea pornind de la bază, de la organizaţiile teritoriale, acelea puţine, care până acum nu au fost cu noi – din 45, 12 sau 13 nu erau cu noi – şi să putem întoarce în sfârşit partidul cu faţa spre electorat odată ce, prin abandonul lui Miluţ, s-a deblocat situaţia juridică a partidului", a adăugat Sârbu.
Cât priveşte situaţia juridică a conducerii PNŢCD, liderul ţărănist a spus că, din ceea ce a transmis Miluţ, blocajul din instanţă ar fi fost cauzat de intervenţia preşedintelui Băsescu. "Eram blocaţi, din declaraţiile lui Miluţ, prin intermediul lui Traian Băsescu… ne-a spus că, atâta vreme cât Băsescu e preşedinte, noi nu ieşim din justiţie. Mă îndoiesc că instanţele sunt sub controlul lui Băsescu, dar la parchet într-adevăr ne-au tărăgănat", a spus Sârbu, care a menţionat că nu a avut nicio discuţie cu Marian Miluţ.
Petre Marian Miluţ şi-a prezentat sâmbătă demisia din funcţia de preşedinte al PNŢCD, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Naţional de Conducere, informează un comunicat de presă remis NewsIn.
Potrivit sursei citate, Miluţ şi-a prezentat Consiliului Naţional de Conducere, desfăşurat sâmbătă la Piteşti, demisia din funcţia de preşedinte al PNŢCD, aducând o serie de argumente transmise şi public, prin intermediul unei scrisori oficiale. "Când am preluat conducerea acestui partid, situaţia era dezastruoasă din punct de vedere financiar şi organizatoric. În cei trei ani şi patru luni în care am condus partidul am reuşit să îl redresez atât din punct de vedere financiar, cât şi organizatoric, am reînfiinţat ziarul Dreptatea şi am obţinut hotărâri de evacuare a terţilor care parazitau sediul central al partidului cu contracte de închiriere ilegale, încheiate de vechea conducere în scopuri pur comerciale şi, probabil, pentru satisfacerea unor interese personale", a susţinut Miluţ.
"În fine, chiar dacă nu am reuşit la alegeri să atingem şi să depăşim pragul electoral de 5%, am reuşit să redau partidului o orientare de dreapta, populară, promovându-l ca atare în cele mai înalte medii politice, creştin-democrate ale dreptei popular-europene. Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune, dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din partea unor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate, precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alături de mine. Invidia, răutatea şi pe alocuri chiar incompetenţa, au fost, sunt şi din păcate rămân duşmanii revenirii PNŢCD în centrul politicii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul", şi-a mai argumentat Miluţ decizia demisiei.
PNŢCD are din 2008 două conduceri, fiecare contestându-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid s-a grupat în jurul lui Petre Marian Miluţ, iar altă parte în jurul lui Radu Sârbu. Radu Sârbu a fost ales, în 24 august 2008, liderul PNŢCD, în urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sârbu a avut loc la câteva ore după ce aripa ţărănistă grupată în jurul lui Marian Miluţ l-a exclus pe acesta din partid. În plus, Marian Miluţ a contestat congresul prin care Sârbu a fost ales preşedinte, spunând că semnăturile au fost false, iar Sârbu a solicitat instanţei validarea funcţiei sale de preşedinte.
Divergenţele dintre cele două tabere s-au accentuat în cursul anului electoral 2009, când aripa lui Miluţ a decis o alianţă politică alături de PDL, care să susţină candidatul democrat-liberalilor la funcţia de preşedinte al României, în timp ce aripa Radu Sârbu s-a orientat spre o alianţă cu PNL, iar în turul II al alegerilor prezidenţiale l-a susţinut, alături de liberali, pe Mircea Geoană la şefia statului.

Sursa: NewsIn 

Ciuhandu: Demisia lui Miluţ era de aşteptat, nu mai avea niciun fel de susţinere în partid

Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că demisia lui Marian Miluţ "era de aşteptat" deoarece acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid şi a spus că speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit.
Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu a declarat sâmbătă că speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit.
"Demisia lui Marian Petre Miluţ era de aşteptat atât timp cât acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid. Sper ca acest moment să reprezinte o revenire a noastră la un PNŢCD unit şi care, în aceste momente grele prin care trece ţara, ar putea reprezenta o alternativă la ceea ce oferă partidele parlamentare", a afirmat Ciuhandu.

Aurelian Pavelescu preia şefia PNŢCD, iar până în septembrie va fi Congres de unificare

Aurelian Pavelescu a preluat funcţia de preşedinte al PNŢCD după ce Marian Miluţ a demisionat de la conducerea partidului, dar şi din formaţiunea ţărănistă, iar CNC a decis să împuternicească Biroul Naţional de Conducere pentru organizarea unui congres de reconciliere şi unificare a forţelor PNŢCD.
"Sâmbătă, 22 mai 2010, domnul Marian Petre MILUŢ şi-a prezentat demisia din funcţia de Preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi din calitatea de membru PNŢCD, în faţa Comitetului Naţional de Conducere (CNC) al partidului. Comitetul Naţional de Conducere a luat act de demisie", se arată într-un comunicat al partidului.
Potrivit Statutului PNŢCD, calitatea de preşedinte al PNŢCD a fost preluată de Aurelian Pavelescu, care a îndeplinit funcţia de prim-vicepreşedinte al PNŢCD.
"Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD a dat un vot de încredere domnului Aurelian Pavelescu pentru funcţia de preşedinte al PNŢCD, în unanimitate. Comitetul Naţional de Conducere a hotărât împuternicirea Biroului Naţional de Conducere pentru organizarea unui Congres al partidului în scopul reconcilierii şi unificării forţelor PNŢCD, până în luna septembrie 2010", menţionează comunicatul.
 

Comentarii

comentarii