Acasă Actualitate Razie antichiulangii, la Timişoara

Razie antichiulangii, la Timişoara

324
DISTRIBUIȚI

Peste 80 de elevi prinşi de poliţişti în baruri şi cafenele…
Poliţişti de la toate secţiile din Timişoara au intrat într-o misiune specială, joi dimineaţă. Ei au fost obligaţi să ia la pas toate barurile şi internet-cafe-urile din apropierea şcolilor şi liceelor timişorene. Peste 80 de minori au fost surprinşi în timp ce beau cafele, jucau biliard sau darts, se dădeau pe Internet sau savurau o ţigară. Cu toţii trebuiau să fie la ore, în acel moment.
Barurile, verificate aleatoriu

Razia antichiulangii a început la ora 10 şi a durat aproape trei ore. Listele cu chiulangii depistaţi în baruri sau cluburile de Internet vor ajunge direct la Inspectoratul Şcolar Timiş. „Peste 80 de elevi au fost depistaţi în baruri, cluburi de Internet şi în alte localuri amplasate în apropierea şcolilor. Nu am vizat anumite zone, pentru a nu se interpreta că suntem interesaţi de o şcoală sau alta. Încă se mai chiuleşte la Timişoara, e bine însă că nu avem efecte secundare, acte de violenţă deosebită în şcoli. Lista cu fiecare elev surprins în timp ce chiulea ajunge la inspectoratul şcolar, ei sunt singurii în măsură să facă verificări la unităţile de învăţământ şi să ia măsurile care se impun. Astfel de acţiuni vor continua şi în următoarea perioadă la Timişoara”, ne-a spus comisarul-şef Tiberiu Pistrui, şeful Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Timiş.
Doar un pas, de la chiul la infracţiune
Numărul chiulangiilor a crescut la Timişoara, dacă este să ne luăm după ultima razie de acest gen. La începutul lui decembrie 2010, la o razie similară, poliţiştii au prins în localurile timişorene exact 64 de elevi care în acel moment trebuiau să fie la şcoală. Inspectoratul Şcolar Timiş va verifica dacă elevii găsiţi în baruri au fost trecuţi absenţi în cataloage. Dacă absenţele nu au fost trecute în catalog, dascălii responsabili vor avea de suferit. Conform unei statistici din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, 74% dintre minorii ajunşi infractori în Timiş au abandonat şcoala. 77% dintre ei provin din familii dezorganizate. Acestea sunt primele două cauze care contribuie la infracţiunea juvenilă, conform poliţiştilor timişoreni.

Comentarii

comentarii