Acasă Actualitate Revine canicula în Banat! Cod galben și temperaturi de până la 38...

Revine canicula în Banat! Cod galben și temperaturi de până la 38 de grade!

331
DISTRIBUIȚI

După o pauză de două zile, când răcoara s-a simțit, uneori, în partea de Vest a țării, canicula pune din nou stăpânire pe Banat, dar și pe alte zone din România. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, meircuri, temperaturile cresc până la limita a 38 de grade… Nopți călduroase și disconfort termic accentuat!

Miercuri, valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade.

Joi – cod portocaliu de caniculă în Timiș! 39 de grade!

Miercuri este doar începutul… De joi intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă în Timiș, iar temperaturile urcă și mai mult.

În 10 august valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

Comentarii

comentarii