Acasă Actualitate Revolta asociațiilor de taxi din Timișoara!

Revolta asociațiilor de taxi din Timișoara!

747
DISTRIBUIȚI

Interviu cu Adrian Jugănaru, purtător de cuvânt al Asociației Banat Taxi Timișoara

Domnule Adrian Jugănaru, de ce taximetriștii sunt revoltați pe Guvernul României?

Asociațiile de taxi din Timișoara și din întreaga țară sunt revoltate, fiindcă guvernanții au dat Ordonanța de urgență nr. 49 din 2019, privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, care este total discriminatorie și împotriva prevederilor Constituției. Au pus transportul car-shering deasupra legii.

De ce?

Într-o competiție toți concurenții trebuie să joace după aceleași reguli. De exemplu, în piața din Badea Cârțan sunt vânzători de carne și legume și vine unul și se autorizează vânzător de ace și spune că nu se supune legii. Vine controlul și el spune că e altceva și nu au nimic cu el. Ceea ce este o aberație, fiindcă el vinde carne acolo și poate infestată cu trichineloză. E un mare abuz ce se face acum, prin această ordonanță 49.

Ce vă nemulțumește?

Taximetristul trebuie să aibă un aparat verificat metrologic. Conform ordonanței nr. 29 din 1990, orice aparat trebuie verificat metrologic, fie că măsoară distanța sau orice altceva. Pe când pe cei de la car-shering i-au pus deasupra legii. Ei pot face măsurători cu orice aparat și nu trebuie verificate metrologic. Noi primim amendă, ei nu. Mașinile trebuie să fie sigure pentru client. Trebuie verificate și agreate de RAR, anual, la transportul de persoane. La ei nu. Toate formele de muncă sunt total discriminatorii la ei. Repet nu poți ca într-o competiție să joci după alte reguli. Nu merge.

 Totuși de ce au dat această ordonanță așa strâmbă?

E o ordonanță dată cu dedicație, în interesul unor patroni. E vorba de grupuri de influență și de interese, în detrimentul cetățenilor. Unii parlamentari au strigat ca să nu fie dată această ordonanță 49 că e ilegală. Nu poți să dai asemenea lege împotriva Constituției.

Ce o să faceți?

Așteptăm să apară normele de aplicare și o atacăm. Asociațiile profesionale de taximetriști o vor contesta, fiindcă așa nu se poate.

Comentarii

comentarii