Acasă Actualitate Revoluţionarii pe două roţi au cucerit Timişoara

Revoluţionarii pe două roţi au cucerit Timişoara

507
DISTRIBUIȚI

1.000 de biciclişti au realizat, duminică, la „Revoluţia pe două roţi de la Timişoara”. Marşul a marcat un an de la demararea campaniei „Verde pentru biciclete”, o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu şi Eco Club. „Revoluţionarii” pe două roţi au pornit la ora 11 din parcarea Timco şi pedalat prin zona centrală, după care s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa Operei, unde au claxonat şi au umplut cerul de baloane roz. Evenimentul a fost menit să încurajeze mersul pe bicicletă, care are din ce în ce mai muţi adepţi la Timişoara. Bicicliştii unde au primit insigne cu „Verde pentru biciclete” şi baloane roz, pentru a marca noua culoare a campaniei.
La Revoluţia pe două roţi a participat şi preşedintele Memorialului Revoluţiei din Timişoara, Traian Orban, dar şi alţi invitaţi de prin ţară, bloggeri de renume, care vor transmite cu siguranţă mesajul „Verde pentru biciclete”. De asemenea, au fost prezenţi Claudiu Moga, cel mai cunoscut cicloturist din România, şi Andriciuc Vladimir, care a pornit într-o tură velo-demonstrativă, din Sibiu spre Portugalia, şi a făcut un scurt popas la Timişoara. N-au lipsit nici poliţiştii comunitari, care, în timpul lor liber, au renunţat la uniforme şi au pedalat alături de ceilalţi participanţi. Bicicliştii au parcurs un traseu de circa zece kilometri, pe mai multe străzi din zona centrală.
Grupul a fost escortat de două echipaje ale Poliţiei Rutiere, care însă nu i-au împiedecat pe unii şoferi care n-au avut răbdare la trecerea coloanei de biciclişti şi i-au claxonat, i-au înjurat. sau i-au ameninţat pe participanţii la marş. La un an de campanie „Verde pentru Biciclete”, în ciuda optimismului iniţiatorilor, mai este mult de lucru cu mentalitatea unor şoferi care se consideră timişoreni. Realizarea în Timişoara a 20 de kilometri de piste pentru biciclete trebuie continuată şi prin educarea şoferilor. Bicicliştii reuniţi în Piaţa Victoriei au claxonat, au fluierat, şi-au ridicat bicicletele în aer şi au dat drumul la baloane, pentru a trage un semnal de alarmă asupra „indiferenţei faţă de mersul pe două roţi”, faţă de care au câştigat deja o luptă.

Comentarii

comentarii