Acasă Administraţie Ritivoiu îl acuză pe Fritz de „manipulare” în problema steagurilor din fața...

Ritivoiu îl acuză pe Fritz de „manipulare” în problema steagurilor din fața primăriei

DISTRIBUIȚI

În weekend, primarul Dominic Fritz se lamentase pe Facebook că prefectura îi cere primăriei să dea jos steagurile din fața instituției. Marți, 17 mai, prefectul Mihai Ritivoiu îl acuză pe Fritz de „manipulare”, considerând că primarul a încercat să se „victimizeze”. Pe scurt, prefectura doar înaintase primăriei sesizarea unui cetățean, explicând câteva prevederi legale care erau încălcate. Printre altele, ce-i drept, se cerea indirect și eliminarea acestor steaguri.

„Un mic tratat de manipulare. (…). Vreau să ofer câteva clarificări: pentru a doua oară mă văd silit să demontez afirmații nefondate pe care le aruncă primarul asupra prestației prefecturii Timiș. Un cetățean a făcut o sesizare atât la primărie, cât și la CJT și la prefectură la finalul lunii aprilie. (…) Sunt prea multe (steagurile – n.r.) și nu sunt arborate corespunzător. Trec peste faptul că o instituție ar trebui să răspundă sesizărilor primite. Noi suntem obligați să îi dăm curs”, a declarat Ritivoiu.

Prefectul spune că a încercat să fie „constructiv” în adresa trimisă primăriei, dar „domnul primar inventează subiecte și se victimizează, pozând în martirul toleranței și al deschiderii în luptă cu statul oprimator și retrograd care «uite, dom’le, nu mai au ce face și se leagă de steagurile astea nevinovate»”.

„Nu cred și nu accept considerații pe respectare legii. Legea se aplică, nu se interpretează. Dacă domnul primar consideră că legea nu este conformă, are un grup parlamentar destul de sănătos în parlament care poate să opereze modificări pe legislație. Eu nu cred că la Berlin steagurile flutură fără aplicarea legislației”, a încheiat prefectul.

Acesta a prezenta și schimbul de adrese între primărie și prefectură. Din aceste mesaje aflăm că, în opinia prefecturii, steagurile străine pot fi arborate doar cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, steagul României nu era așezat unde trebuie în raport cu celelalte, iar toate trebuiau arborate deasupra intrării principale.

Iată aceste sesizarea cetățeanului și cele două adrese ale prefecturii și, respectiv, primăriei:

Comentarii

comentarii