Acasă Eveniment Romi din Timișoara, amendați pentru că au dat muzica prea tare la...

Romi din Timișoara, amendați pentru că au dat muzica prea tare la priveghi, miercuri noapte

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 8 iunie, de la ora 22.30, locuitorii din zona străzii Progresul din Timișoara s-au plâns că la priveghiul unor cetățeni romi, unde erau peste 100 de participanți, muzica era dată prea tare. Au intervenit polițiștii locali, care au aplicat o amendă de 1.500 de lei. Situația nu s-a schimbat, astfel că peste două ore a mai fost aplicată o amendă de 3.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă s-au deplasat aseară, în jurul orei 22.30, pe strada Progresul, unde s-a reclamat faptul că se tulbură liniștea publică, prin muzică la intensitate ridicată. La fața locului, s-a constatat că avea loc un priveghi, la care participau aproximativ 100 de persoane și la care familia a pus muzică deranjând astfel locuitorii din cartier, zgomotul produs fiind peste limita admisă de decibeli. Astfel, organizatorul a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu 1500 lei. Două ore mai târziu, polițiștii locali au revenit la locație deoarece s-a semnalat că muzica a fost dată din nou mai tare, producând disconfort vecinilor. S-a luat din nou măsura sancționării contravenționale, de această dată cu 3000 de lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Persoana sancționată ar fi motivat că a dat muzica la maximum pentru că „așa este tradiția”. Polițiștii locali nu fac compromisuri și atrag atenția că vor lua măsurile legale ori de câte ori se constată încălcarea legislației în vigoare, indiferent de evenimentul care are loc, dacă prin zgomotul produs sunt cetățenii care locuiesc în apropiere.

Comentarii

comentarii