Acasă Actualitate Rotary Club Timișoara – 90 de ani

Rotary Club Timișoara – 90 de ani

938
DISTRIBUIȚI

Vineri 17 mai, de la ora 15.00, la Filarmonica Banatul, va avea loc un mare eveniment cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înființarea și 25 de ani de la reînființarea Rotary Club Timișoara.

De asemenea, vor fi marcați 90 de ani de mișcare rotariană la Timișoara.

Sub egida Rotary Inspiră Comunitatea, manifestarea internațională îi va reuni atât pe rotarieni, cât și pe partenerii lor – organizații și companii – ce joacă un rol definitoriu în societatea timișoreană.

Evenimentul va evoca istoria clubului Rotary Timișoara, lansarea monografiei Rotary Timișoara 90 și va cuprinde un recital oferit de studenții Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.

Rotary Club Timișoara s-a reînființat în 1994 în urma unor acțiuni și vizite ale unor timișoreni în Franța și a contactului cu cluburi franceze.

Reînființarea clubului din Timișoara s-a datorat implicării deosebite a lui Jacky Cathala de la Rotary Club Carmaux din Franța, District D1700 și a Valeriu Cîrpanu, primul președinte al Rotary Club Timișoara.

În 21 mai 1994, a avut loc cartarea clubului Rotary Timișoara. Încă de la început, Clubul s-a implicat în acțiuni umanitare, în folosul comunității: medici francezi au venit și au operat gratuit în clinică de oftalmologie din Timișoara, medici români au făcut stagii de formare profesională în Franța, cluburile Rotary partenere au donat echipament medical spitalelor timișorene.

(foto – membrii fondatori ai clubului Rotary Timisoara, împreună cu Jacky Cathala, la ceremonia de cartare, din luna mai 1994).

 

Comentarii

comentarii