Acasă Actualitate Răzbunare în stil mafiot, la Deta

Răzbunare în stil mafiot, la Deta

297
DISTRIBUIȚI

Maşina unui pesedist, aproape incendiată de simpatizanţi PD-L, în Timiş

Situaţie tensionată în orăşelul timişean Deta. Scandalul de proporţii izbuncit la sfârşitul anului trecut, când mai mulţi simpatizanţi PD-L, printre care şi fiul primarului de Deta, şi un membru PSD pare fără sfârşit. Doi simpatizanţi PD-L sunt acuzaţi acum de punere la cale a unui atentat de tip mafiot, în oraşul din Timiş. Cei doi au vrut să incendieze maşina lui Coteţ în noaptea de joi spre vineri.

Răzbunare dusă la extrem
Ciprian Coteţ, membru PSD, a fost efectiv călcat în picioare, la mijlocul lui decembrie 2010. Fiul primarului democrat-liberal de Deta şi un alt amic au ajuns să fie cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe. Săptămâna aceasta, în noaptea de joi spre vineri, Ciprian Coteţ a fost victima unui nou atac. Maşina sa a fost spartă şi interiorul stropit cu doi litri de benzină. Victima i-a recunoscut pe făptaşi. Erau doi dintre bătăuşii de la barul Flamingo din Denta care îl nenorociseră cu nici două luni în urmă. Poliţia a intrevenit şi îi caută pe cei doi suspecţi. Victima îi acuză şi de furt. Din maşină au dispărut 500 de lei şi un telefon mobil. 
Poveste cutremurătoare
Strada Unirii din Deta a fost scena unor evenimente ciudate în noaptea de joi spre vineri.  Ciprian Coteţ, victima incidentului, se felicită şi acum că a avut starea de spirit să fugă după cei ce i-au spart maşina şi încercau să o incendieze. „În jurul orei 3,20 am auzit mai multe zgomote afară, câinele lătra foarte tare, aşa că am ieşit pe geam. Am văzut două persoane care încercau să se ascundă. I-am recunoscut, erau Ort Mihai şi Radu Gherghely. Cei doi făceau parte dintre cei ce mă loviseră cu sălbăticie cu nici două luni în urmă, în barul Flamingo din Denta. Ambii sunt membri PD-L, ce au făcut aici campanie, prieteni buni cu fiul primarului din Deta. Am ieşit pe geam, am urcat în maşină să-i urmăresc. Eram doar în chiloţi şi în tricou. Maşina era plină de cioburi şi mirosea puternic a benzină. Goliseră un flacon de doi litri de combustibil în toată maşina, pe care l-au lăsat acolo. Din maşină au dispărut 500 de lei şi un telefon mobil. Maşina musteşte şi acum de benzină”, ne-a spus Ciprian Coteţ. Culmea, şi în 2009, maşina acestuia a fost spartă şi devastată. Poliţia nu a găsit nimic la acea vreme.
Poliţiştii spun că suspecţii nu sunt de găsit
Ciprian Coteţ nu a reuşit să-i prindă pe cei doi infractori, dar a alertat poliţia. Oamenii legii fac cercetări în zonă. Cei doi suspecţi nu au fost încă găsiţi pentru a li se lua declaraţii. Ciprian Coteţ susţine însă că poliţiştii din Deta nici nu au vrut să audă de posibilitatea de a intra în casa măcar unuia dintre suspecţi. „În jurul orei 3.30, poliţiştii au fost sesizaţi că un autoturism i-a fost spart geamul, iar din interior a dispărut o sumă de bani. Poliţiştii fac acum verificări pentru prinderea celor ce au distrus maşina şi tragerea lor la răspundere. Cei doi suspecţi indicaţi de victimă nu au fost găsiţi nici acasă, nici la locul de muncă de către poliţişti”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Oamenii legii nu se pot încă pronunţa dacă cei doi chiar au vrut să incendieze maşina. Chiar dacă în maşină a fost găsit un flacon gol de benzină şi se simţea un puternic miros de combustibil. Poliţiştii mai spun că iniţial victima vorbea doar despre distrugere, apoi a revenit şi a susţinut că i-a dispărut din maşină şi o sumă de bani.
Măcel pe criterii politice, la birt
La mijlocul lui decembrie 2010, barul Flamingo din Denta a fost scena unei adevărate bătălii. Ciprian Coteţ, membru PSD, a fost desfigurat de o gaşcă de petrecăreţi, toţi membri PD-L. Capul bătăuşilor, conform victimei, este Călin Roman, fiul primarului PD-L de Deta. Nebunia a început chiar în bar, Coteţ fiind lovit cu bestialite, în repetate rânduri. Lovitura cea mai periculoasă a fost dată chiar de beizadeaua primarului PD-L de Deta. Roman junior i-a spart arcada cu pistolul. Poliţiştii au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta. Călin Roman şi un coleg de partid sunt cercetaţi acum pentru loviri şi alte violenţe. Victima susţine că bătăuşii l-au şi jefuit de 1.000 de lei şi de un lanţ de aur, ce valorează în jur de 2.000 de lei. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, dar s-a împotmolit acolo.

 

Comentarii

comentarii