Acasă Sport Răzvan Lucescu este noul selecţioner al naţionalei

Răzvan Lucescu este noul selecţioner al naţionalei

DISTRIBUIȚI

Răzvan LucescuLa meciurile lui FC Timișoara cu CFR, Dinamo, Steaua şi Urziceni vor fi desemnaţi arbitrii străini

Antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, a fost validat astăzi în funcţia de selecţioner al României, în urma şedinţei Comitetului Executiv care a analizat propunerea făcută de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat pentru NewsIn, Ştefan Chiţu, membru în CEx. Noul selecţioner va avea ca obiectiv calificarea echipei naţionale a României la Campionatul European din 2012, după ce şansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise.
Răzvan Lucescu a fost numit în funcţie în locul lui Victor Piţurcă, acesta fiind demis luna trecută de Comitetul Executiv al FRF în urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.
În vârstă de 40 de ani, Răzvan Lucescu şi-a început cariera de antrenor la FC Braşov, în 2004, formaţie pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare. Între 2004 şi 2007 a pregătit Rapidul, cu care a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA şi a câştigat două Cupe ale României. Din 2007, el a revenit la FC Braşov, reuşind să o promoveze în prima divizie în vara trecută, iar în acest moment se află pe locul 8, după 27 de etape. Lucescu are în total 136 de meciuri în Liga I ca antrenor, în care a înregistrat 64 de victorii, 43 de rezultate de egalitate şi 29 de înfrângeri.
Ca jucător, Răzvan Lucescu a evoluat pe postul de portar, el reuşind să strângă 240 de meciuri în prima divizie între anii 1987 şi 2003, dar şi 9 partide în cupele europene. Lucescu Jr şi-a început cariera de jucător la Sportul Studenţesc şi a mai evoluat la FC Naţional, FC Braşov, Rapid, FCM Bacău, dar şi la gruparea italiană Nola-AC Cremo.
Tatăl lui Răzvan, Mircea Lucescu, a fost antrenorul echipei naţionale a României între 1981-1985, acesta reuşind accederea cu tricolorii la turneul final de Campionat European din 1984. De altfel, Mircea Lucescu a fost prima opţiune a FRF pentru postul de selecţioner şi după demiterea lui Victor Piţurcă, dar acesta a refuzat, preferând să îşi prelungească înţelegerea cu Şahtior Doneţk.
 O altă decizie importantă a CEx a fost desemnarea fostului arbitru sibian Aron Huzu în calitatea de conducător al Comisiei Centrale de Arbitri. Huzu va conduce arbitrajul românesc timp de 4 ani, în tandem cu fostul asistent internațional Dan Lăzărescu.
Președintele FRF, Mircea Sandu, a anunțat că cele mai importante meciuri din acest final de campionat vor fi arbitrate de brigăzi din străinătate. ”Partidele Dinamo – CFR, CFR – FC Timișoara, Steaua – Dinamo, Unirea – CFR, Steaua – Rapid, Dinamo – FC Timișoara, Rapid – Craiova, Timișoara – Steaua, Vaslui – Rapid, Steaua – Craiova, Timișoara – Urziceni, Urziceni – Steaua, plus încă alte două meciuri vor fi conduse de la centru de arbitri străini, pentru a nu da naștere altor speculații. Vrem să fim total transparenți și vom da libertate de alegere Comisiei, să aducă arbitri de unde vrea”, a menționat Sandu la conferința de presă, în direct pe Sport.ro.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii