Acasă Administraţie Sănătatea timişorenilor, în “faze”

Sănătatea timişorenilor, în “faze”

736
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timişoreană derulează mai multe proiecte în domeniul sănătăţii, care au ajuns în diferite faze.

Astfel, viceprimarul Dan Diaconu anunţă că Planul Urbanistic Zonal – Extindere şi modernizare Spital Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi parcarea subterană a ajuns în faza de consultare publică.

“Planurile prevăd extinderea Spitalului Municipal cu un corp nou P+6, care se va construi pe latura de SV la Clinicile Noi, în care vor fi situate secţii ale spitalului, printre care blocuri operatoare, ATI, oncologie şi altele. Investiţia, foarte necesară, aduce împreună o parte din secţiile spitalului (pavilionar prin excelenţă) şi creşte semnificativ calitatea actului medical. Cel de al doilea element esenţial este construcţia parcării subterane pe două niveluri cu 600 de locuri, foarte importantă pentru spital dar şi pentru zona centrala a Timişoarei. Odată aprobat PUZ-ul, vom porni imediat procedurile de proiectare, sumele aferente acestui obiectiv fiind deja cuprinse în bugetul local”, explică Dan Diaconu.

Un alt proiect major aşteptat de timişoreni este Clinica de Balneologie. Spitalul Municipal a obţinut licenţa de exploatare a izvorului de apa termală din zona Michelangelo.

În urma cu doi ani, primăria a reuşit să recupereze în instanţă imobilul în care funcţionează Clinica de Balneologie de pe bd. C.D. Loga, iar municipalitatea a promis investiţii care să transforme această clinică într-una dintre cele mai moderne şi mai extinse din ţară.

“Proiectul cu finanţare europeană care triplează suprafaţa acestei clinici şi aduce dotări de top a ajuns în faza de precontractare. Sume importante vor fi investite în extinderea clinicii, în reabilitarea corpurilor de ambulator existente, incluzând bazinul mare, dotări de top pentru hidroterapie, kinetoterapie, recuperare medicală. În paralel, primăria lansează licitaţia de proiectare pentru reabilitarea completă a corpului monument istoric, iar Spitalul Municipal a obţinut licenţa de exploatare a izvorului de apa termală din zona Michelangelo”, anunţă Dan Diaconu.

Comentarii

comentarii