Acasă Eveniment Șapte migranți, prinși cu barca gonflabilă pe Dunăre, la Moldova Veche

Șapte migranți, prinși cu barca gonflabilă pe Dunăre, la Moldova Veche

736
DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de 13 februarie, la ora 05.30, poliţiştii de frontieră din Moldova Veche au descoperit şapte cetăţeni din Siria şi Egipt, care intenţionau să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu o barcă gonflabilă. Grupul a fost observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc al Dunării și acostând la cel românesc.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la malul românesc și i-au reținut pe cei şapte cetăţeni străini şi ambarcaţiunea gonflabilă, dotată cu motor. La sediu s-a stabilit că grupul era format din cinci cetăţeni din Siria şi doi din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

Polițiștii au mai stabilit că ambarcațiunea a fost condusă de unul dintre sirieni, în vârstă de 26 de ani. Totodată, cetățenii străini au declarat că au trecut fluviul Dunărea din Serbia cu ambarcaţiunea respectivă şi intenţionau să ajungă în Germania.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru şase dintre cetățenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul ambarcațiunii. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Comentarii

comentarii