Acasă Actualitate Scandal la Arad: șantaj la Suporter Club UTA

Scandal la Arad: șantaj la Suporter Club UTA

544
DISTRIBUIȚI

„Bătrâna Doamnă” a început perfect noul sezon al Ligii a doua, cu două victorii, ultima pe terenul Petrolului Ploiești (3-0), care o propulsează pe primul loc al clasamentului după primele două etape. Momentul cu totul special al „Campioanei provinciei” a stârnit euforie dar și, culmea, o reacție cu totul nelalocul ei. Suporter Club UTA a postat un comunicat de presă prin care, în primul rând, felicită jucătorii și antrenorii pentru startul lansat din campionat. Însă în continuare se arată că președintele asociației a primit un mesaj care poate fi fără echivoc catalogat drept un șantaj ordinar. „La nici 24 de ore de la anunțul întâlnirii Suporter Club UTA de luni seara, președintele asociației a primit un mesaj din partea unui reprezentant al clubului UTA în care asociația și suporterii UTA-ei erau avertizați că ”primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA va mai întreprinde vreo acțiune ofensivă la adresa administrației locale”.

Din punctul nostru de vedere, acest mesaj reprezintă un șantaj incalificabil, care denotă panica și disperarea unor persoane fizice, dispuse să recurgă la orice pentru a-și proteja interesele politice și personale. Dorim din capul locului să precizăm că avem convingerea că acest mesaj nu a venit din interiorul Primăriei Arad și al Centrului Municipal de Cultură Arad. Pe lângă încredrea pe care o avem în oamenii care se ocupă de administrație și nu de politică, ne bazăm pe faptul că acest contract de finanțare are niște baze juridice, legale foarte clare și nu poate face obiectul bunui plac al unor diverse personaje politice. Așteptăm în cel mai scurt timp ca reprezentanții actuali (nu foști sau ”viitori”) ai administrației locale să denunțe acest șantaj și să asigure întrega suflare utistă dar în special echipa și stafful clubului de faptul că nu există niciun fel de risc ca obligațiile asumate prin contractul de finanțare să nu fie îndeplinite”, se arată în comunicatul făcut public de Suporter Club UTA.

Asociația a atras atenția asupra faptului că soarta stadionului Francisc Neumann nu poate fi obiect de campanie electorală, dispută politică sau șantaj. Noua conducere a municipiului este îndemnată să nu intre în acest joc murdar. „În încheiere reamintim că misiunea Suporter Club UTA este aceea de a apăra imaginea și interesele UTA-ei. Sub această cupolă intră nu doar prezentul ci și trecutul și viitorul. Nu vom da niciun pas înapoi când vine vorba de identitatea și simbolurile acestui nume, iar stadionul care poartă numele Baronului este primul dintre acestea fiind însăși casa noastră, și nici nu vom amaneta viitorul pe care ni-l dorim luminos, mai ales în urma ultimelor rezultate sportive, rezultate însă care se vor dovedi efemere fără fundația oferită de o infrastructură decentă. Pentru noi doar UTA contează!”, se arată în finalul comunicatului emis de Suporter Club UTA.

Comentarii

comentarii