Acasă Eveniment Scandalul de la Hunedoara: patru persoane, reţinute pentru 24 de ore şi...

Scandalul de la Hunedoara: patru persoane, reţinute pentru 24 de ore şi trei amenzi în valoare de 9.000 de lei

1485
DISTRIBUIȚI

În urma scandalului din cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, patru bărbaţi au fost reţinuţi preventiv, pentru 24 de ore pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, poliţiştii au aplicat trei amenzi în valoare de 9.000 de lei.

”Patru dintre bărbaţii conduşi ieri la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost reţinuţi preventiv, în urmă cu puţin timp. Acestia urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si liniştii publice”, transmite IPJ Hunedoara.

Totodată, pentru nerespecatrea prevederilor ordonanţelor militare, cu privire la incidentul din Hunedoara, până în prezent poliţiştii au aplicat 3 amenzi, în valoare de 9.000 de lei.

”Ancheta va continua în acest caz, în vederea luării de măsuri legale faţă de toţi cei implicaţi (în urma analizării imaginilor video urmează a fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea ordonanţelor militare faţă de toţi cei care nu şi-au justificat prezenţa la locul incidentului). Dispozitive de ordine publică, constituite din poliţişti şi jandarmi, sunt prezente în continuare în zonă, nemaifiind înregistrate încălcării ale legii”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Un număr de 9 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri, fiind deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost atacaţi, sâmbătă seara, cu pietre, după ce au legitimat un bărbat băut, care nu avea declaraţie pe propria răspundere. Poliţiştii au şi tras un foc de armă pentru a aplana conflictul. Incidentul de sâmbătă seară a fost filmat de mai multe persoane, iar imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

Comentarii

comentarii