Acasă Actualitate Scandalul închiderii drumului spre două cartiere arădene, continuă

Scandalul închiderii drumului spre două cartiere arădene, continuă

353
DISTRIBUIȚI

Închiderea drumului spre două cartiere importante situate la intrarea în comuna arădeană Vladimirescu de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a generat nemulţumiri. Oamenii au protestat şi au cerut să li se rezolve accesul din DN 7. Deşi dezvoltatorul nu a avut autorizările necesare, Primăria comunei Vladimirescu a închis ochii la întreaga situaţie. Acum, vinovat este, în optica Consiliului Judeţean, nimeni altul decât Guvernul Dăncilă. „Cred că Guvernul prin instituţiile sale procedează greşit. Nu este corect să cadă la mijlocul unor conflicte cetăţenii care nu au nicio vină. Este foarte bine să se intre în regulă cu toate avizele, dar nu prin măsuri de forţă îndreptate împotriva cetăţenilor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Deşi recunoaşte că nu s-a respectat legea, în viziunea celui care se vede viitorul candidat PNL la Primăria Aradului, Guvernul Dăncilă este vinovat. „Cei de la Guvern trebuie să respecte arădenii, nu să le impună măsuri de forţă, abuzive. În acelaşi timp, Guvernul trebuie să susţină investiţiile în noi cartiere, aşa cum sunt cele din Vladimirescu. Acest gen de investiţii aduc bani în economia reală şi creează dezvoltare economică sustenabilă”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

De fapt, situaţia este cu totul alta. Dezvoltatorul imobiliar, deşi a fost somat să intre în legalitate, nu a făcut-o, iar Primăria Vladimirescu l-a lăsat în pace. În zonă au avut loc mai multe accidente rutiere şi ieşirea directă în DN 7 reprezintă un pericol chiar şi pentru locuitorii cartierului.  „D.R.D.P. Timișoara a solicitat în mai multe rânduri dezvoltatorului imobiliar intrarea în legalitate a accesului rutier în/din DN 7. În data de 27.04.2018, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Vladimirescu, la care au participat reprezentanți din partea D.R.D.P. Timișoara, SDN Arad, IPJ Arad, Comuna Vladimirescu, Consiliul Județean Arad, IMOTRUST S.A., proiectanții IMOTRUST S.A., întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN7, în caz contrar luându-se măsura închiderii accesului neautorizat”, a declarat ing. Cristian Ilie Ispravnic, director general regional la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Locuitorii cartierului Imotrust locuiesc deja de ani de zile acolo şi spun că dezvoltatorul le-a promis că va amenaja ieşirea în DN 7, unde va fi construit un giratoriu. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar speră că situaţia se va rezolva. Până atunci, ei spun că vor protesta pentru că una li s-a promis când şi-au cumpărat casele şi alta s-a făcut.

Sorin Trocan

 

Comentarii

comentarii