Acasă Administraţie Se înfiinţează o nouă casă de tip familial şi un centru de...

Se înfiinţează o nouă casă de tip familial şi un centru de recuperare, cu sprijinul CJ Timiş

726
DISTRIBUIȚI

Una dintre clădirile aflate la sediul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va fi extinsă, pentru înfiinţarea unei case de tip familial. De asemenea, o altă clădire din acelaşi complex va fi dotată pentru înfiinţarea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, finanţarea proiectelor fiind asigurată din bani europeni.

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat modificarea hotărârii de consiliu referitoare la finanţarea printr-un proiect european care prevede reabilitarea şi extinderea unor clădiri din domeniul protecţiei sociale. Prin modificarea adusă proiectului iniţial, a fost decisă extinderea unei clădiri pentru a o transforma în casă familială, respectiv dotarea alteia pentru înfiinţarea aici a unui centru de recuperare.

„Se aprobă propunerea de reabilitare și extindere a clădirii C6 pentru înființarea unei case de tip familial și dotarea clădirii C3 pentru înfiintarea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, imobile situate în Timișoara, Piața Regina Maria, nr.3, identificate conform Extras de Carte Funciară nr.448158, nr.top.1169/1, a obiectivului Înființare Casă de tip familial și Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Timișoara”, se spune în proiectul aprobat CJT.

„Discutăm, de fapt, de strategia națională și bineînțeles strategia județeană pentru asistență socială, protecția copilului, care prevede închiderea acelor centre care depășesc peste 50 de beneficiari și transformarea acestor centre în case de tip familial și în centre de zi. Acest proiect este depus deja la ADR Vest, cererea de finanțare, a fost aprobat proiectul, doar ni s-au solicitat anumite modificări din punct de vedere a situației topografice, am aprobat acum și vom transmite cât mai repede. Sper să semnăm cât mai urgent contractul de finanțare, astfel încât să se intre cu proiectul și cu execuția lucrărilor în primăvara anului 2020. Discutăm de un proiect în valoare de aproximativ un milion de euro, care se realizează chiar în sediul unde sunt birourile DGASPC Timiș. Eu sper în continuare că toate proiectele care s-au demarat la nivelul consiliului județean pe fonduri guvernamentale, în mod special, să aibă susținerea actualului guvern și bineînțeles fac un apel în continuare și parlamentarilor care sunt de culoarea actualului guvern politic să susțină proiectele de dezvoltare a județului Timiș”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, după aprobarea proiectului

Comentarii

comentarii