Acasă Actualitate Seducția. Didactica nova, cu scriitoarea Adriana Babeți

Seducția. Didactica nova, cu scriitoarea Adriana Babeți

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 2 noiembrie, in Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, prof.univ.dr. Adriana Babeți va fi în dialog cu Sever Voinescu. Tema? ”Seducția. Didactica nova?”

Comenius, socotit părintele pedagogiei moderne, a vorbit cel dintîi despre didactica nova, convins fiind că metoda este esențială unei bune pedagogii. De la el încoace, didactica s-a înnoit continuu, în ritm tot mai accelerat. Astăzi, vrem o educație care urmărește tot mai mult captarea afectivă a elevului pretinzînd astfel pedagogiei să semene cu o operațiune de seducție.

În joc – căci seducția este un fel de joc – intră nu doar personalitatea profesorului, nu doar talentul lui, ci și materia predată. Literatura este dintotdeauna o materie esențială în procesul educativ și, poate, cea mai pretabilă dintre disciplinele fundamentale unei seducții. Ce poate fi seducător în literatură dar și cît este de legitim să faci din literatură o veritabilă artă a seducției? Și cel mai important: ce folos aduce elevului să fie sedus de literatură?

Conferințele Dilema veche sînt un proiect inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și organizat împreună cu revista Dilema veche. Finanțator: Fundația Alber. Sponsor: City of Mara. Partener strategic: Fundația Superbet Partener: Universitatea de Vest din Timișoara prin programul La UVT Cultura este Capitală.

 

Comentarii

comentarii