Acasă Politica Senatorul Fifor despre demolarea teraselor din Arad: este o măsură abuzivă și...

Senatorul Fifor despre demolarea teraselor din Arad: este o măsură abuzivă și absurdă

DISTRIBUIȚI

Demolarea pare a fi un lucru extrem de plăcut pentru liberalii arădeni. După demolarea stadioanelor din Arad și a garajelor din cartiere la inițiativa lui Gheorghe Falcă, vine rândul urmașilor lui Falcă la demolat. Prima măsură din starea de alertă adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a fost adoptarea unei hotărâri care a stârnit critici vehemente. Este vorba despre ultimatumul de trei zile acordat proprietarilor teraselor amplasate pe trotuare, care au fost somați să le desființeze sau demoleze. Măsura vine la doar 24 de ore de când se vorbea despre redeschiderea teraselor, nu de demolări și, dacă va fi aplicată, va favoriza anumiți agenți economici mult mai apropiați de conducerea actuală a municipiului Arad, care anul trecut au fost solicitați să monteze în week-end terase pe așa-zisa pietonală din spatele Hotelului Continental.

Prima reacție fermă aparține senatorului PSD Arad, Mihai Fifor. Acesta a adresat o scrisoare deschisă pe contul său de pe o rețea de socializare prefectului Gheorghe Stoian și primarului interimar Călin Bibarț, prin care protestează față de decizia demolării teraselor.

„Scrisoare deschisă

In atentia:


Domnului Gheorghe Stoian, prefect al judetului Arad

Domnului Calin Bibart, primar interimar al Aradului

Stimati domni,

Afirm apăsat că ne aflăm în fața unui abuz uriaș, care prin natura sa vine să sufoce definitiv activitatea agenților economici arădeni din industria HoReCa.

Aici nu mai vorbim despre lipsa de pricepere sau de logica, ci despre o măsură absolut absurda, care dă în Arad ultima lovitură unei categorii greu încercată atât de consecințele stării de urgență, cât și de extensia sa actuală, starea de alertă.

Nu mai pun la socoteală faptul că administratia de la Arad nu a mișcat un deget pentru a veni cu măsuri compensatorii, pentru micii întreprinzatori.

Acum decideți, în numele respectării unei pretinse distanțări sociale, desființarea/demolarea teraselor din Arad. O masura abuziva si absurda cum numai la Arad se putea lua.

Tare mă tem că în spatele acelei invocate distanțări se află de fapt o vendetă politică. Nu există niciun argument logic care ar putea legitima decizia CJSU Arad. De ce acum, după starea de urgență? Care este rațiunea pentru care orice administrație din lume ar demola o terasă oricum închisă, atunci cand in Arad sunt n trotuare late de un metru?

Sunt întrebări firesti la care este necesar să răspundeți, domnilor Stoian, Bibarț și, evident, Falcă ! Nu, în fața mea, Mihai Fifor, ci a miilor de arădeni, în fața familiilor celor concediați sau care și-au pierdut pâinea, în fața micilor întreprinzători din industria HoReCa, care au abandonat orice speranță că le doriți binele.

Ca în fața oricărui abuz, în calitate de senator de Arad și de cetățean, nu pot decât să îmi exprim oprobiul și protestul!”, a scris senatorul Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii