Acasă Administraţie Dobra anunţă demararea lucrărilor de proiectate pentru reabilitarea Castelului Huniade

Dobra anunţă demararea lucrărilor de proiectate pentru reabilitarea Castelului Huniade

DISTRIBUIȚI

Închis de zece ani de zile pentru renovări, Castelul Huniade din Timişoara are, în sfârşit, şi parte de veşti bune. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţia care are în administrare clădirea, anunţă semnarea contractului pentru serviciile de proiectare necesare reabilitării.

Operaţiunea trebuie finalizată în cinci luni.

„În timp ce toată lumea spune că nu se poate, că nu se face nimic, ca totul e blocat, că nu o să reușim, aducem una dintre cele mai așteptate vești, chiar în ziua redeschiderii muzeelor și în preajma Zilei Internaționale a Muzeelor. Alături de Institutul Național al Patrimoniului anunțăm că s-a semnat contractul pentru serviciile de proiectare pentru Castelul Huniade, astăzi Muzeul Național al Banatului! Totul trebuie să fie gata în următoarele 5 luni”; conform lui Călin Dobra.

Următorul pas important în realizarea reabilitării va fi licitația pentru proiectul tehnic și pentru lucrările de execuție. Proiectul este inclus în Programul național de restaurare a monumentelor istorice (PNR), finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

Comentarii

comentarii