Acasă Actualitate Sens giratoriu reamenajat, cu aspect de tarla părăsită

Sens giratoriu reamenajat, cu aspect de tarla părăsită

317
DISTRIBUIȚI

Spaţiul verde din giraţia de la intersecţia bulevardelor Iuliu Maniu şi 16 Decembrie va fi reamenjat doar la anul, conform spuselor reprezentanţilor Primăriei Timişoara

În primăvara acestui an, era finalizată reconfigurarea sensului giratoriu de la intersecţia bulevardelor 16 Decembrie şi Iuliu Maniu (fosta stradă Reşiţa), după ce în prealabil au fost reabilitate reţelele din subteran. Geometria intersecţiei a fost schimbată, în luna mai a acestui an fiind modificate şi priorităţile privind traficul rutier, arterele de circulaţie care intră în această intersecţie şi unde s-au modificat priorităţile fiind semnalizate cu "cedează trecerea".
Problema care rămâne este că partea centrală a sensului giratoriu pare „din alt film”, arătând ca un spaţiu abandonat care-şi aşteaptă zadarnic amenajarea. Directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa, explică situaţia spaţiului verde încă neamenajat din giraţie: ”Nu mai facem nicio lucrare importantă la capitolul spaţii verzi fără a avea studiul necesar. Nu vrem să facem o lucrare pentru o săptămână, o lună sau un trimestru, ci una care să ţină ani buni”. Astfel, Vasile Ciupa spune că se vor face o serie de studii în zonă, privind şi impactul numărului mare de automobile care tranzitează intersecţia. În plus, spaţiul verde ce va fi amenajat în giraţie va trebui neapărat să dispună de un sistem de irigare, adaugă directorul Direcţiei de Mediu. Explicaţia pentru necesitatea unui sistem de irigaţii o dă tocmai aglomeraţia din zonă, care ar face practic imposibilă udarea periodică a plantelor din mijlocul sensului giratoriu. În plus, spune Ciupa, aranjamentul peisagistic din intersecţia bulevardelor 16 Decembrie şi Iuliu Maniu va trebui să fie armonizat cu platenele ce vor fi plantate pe bulevardul Iuliu Maniu, aflat încă în lucru. Astfel, studiul pentru amenajarea peisagistică a giraţiei va fi cuprins probabil în bugetul local de anul viitor, pentru că acum nu mai există fondurile necesare, spune Ciupa, iar lucrările ar urma să înceapă, în cel mai fericit caz, în vara lui 2010.
 

Comentarii

comentarii