Acasă Promo Sfaturi de la doctori pentru a trece mai ușor peste zilele caniculare

Sfaturi de la doctori pentru a trece mai ușor peste zilele caniculare

1730
DISTRIBUIȚI

Nu uitați să vă protejași în aceste zile caniculare. Doctorii de la Direcția de Sănătate Publică Timiș vă recomandă să aveți grijă în aceste zile și vă dau câteva sfaturi pentru a vă proteja de temperaturile înalte.

Cel mai important este ca în aceste perioade cu temperaturi ridicate să evitaţi expunerea la soare în intervalul orar 11-18. Alegeți să  purtaţi îmbrăcăminte lejeră, din ţesături cât mai subţiri, în culori deschise, şi încercaţi să acoperiţi întreg corpul pentru a proteja pielea de arsurile solare. Ochelari de soare, pălăria, eşarfa nu trebuie să lipsească.

Doctorii vă reocmandă să beţi zilnic între 2- 2,5 litri de apă, de preferinţă apă plată, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. reduceţi consumul de cafea, evitaţi băuturile carbogazoase şi alcoolul, optaţi pentru duşuri cu apă caldă, evitaţi efortul fizic pe parcursul zilei, mai ales cînd temperaturile depăşesc gradul de confort pentru organism, evitaţi consumul crescut de zahăr. Aerisiţi locuinţele dimineaţa şi seara, după care închideţi ferestrele şi folosiţi draperii sau jaluzele în culori deschise, adaptaţi aparatele de aer condiţionat la o temperatură cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientului.

 

Comentarii

comentarii