Acasă Actualitate Siguranţă rutieră în creştere, la Timişoara

Siguranţă rutieră în creştere, la Timişoara

322
DISTRIBUIȚI

Timişoara a fost, în 30 octombrie 2007, primul oraş din România care a aderat la Carta Europeană pentru Siguranţa Rutieră. Municipalitatea timişoreană se obliga, atunci, să ia unele măsuri care să ducă la sporirea siguranţei rutiere în urbe.

 Realizarea obligaţiilor asumate au dus la scăderea numărului accidentelor şi a victimelor. În 2010, în Timişoara, au fost înregistrate 109 accidente cu urmări grave (faţă de 138 în 2009), 104 de persoane au fost grav rănite în accidente de circulaţie (faţă de 133 în 2009) şi s-au înregistrat 15 decese în urma accidentelor rutiere (faţă de 17 în 2009).

 
Promisiuni depăşite
 
„La trei ani de la intrarea oraşului Timişoara în programul respectiv, ne putem lăuda cu rezultate deosebite. Punctele asumate de municipiul Timişoara prin semnarea Cartei Europene pentru Siguranţa Rutieră nu numai că au fost realizate, dar chiar depăşite”, spune primarul Gheorghe Ciuhandu. Astfel, Timişoara se obliga la semaforizarea sau reorganizarea sub formă de giraţie a unui număr de 15 intersecţii; crearea a 20 de treceri de pietoni, sau semnalizarea trecerilor existente cu lumini intermitente; reabilitarea arterelor principale de penetrare în oraş (50 km de drum). “Realizările municipalităţii timişorene pe subiectele prevăzute de Carta Europeană pentru Siguranţa Rutieră se concretizează în 19 intersecţii semaforizate şi giraţii noi, montarea a 75 de indicatoare luminoase intermitente care semnalizează trecerile de pietoni, realizarea a patru noi treceri de pietoni semaforizate, amenajarea a opt intersecţii, lucrări de investiţii sau de reparaţii la 198 de kilometri de drum şi realizarea a 59 de kilometri de piste pentru biciclişti”, spune edilul-şef.
 
 
 

Comentarii

comentarii