Acasă Politica Sorin Grindeanu: Dacă proiectele cu finanțare europeană nu se termină la timp,...

Sorin Grindeanu: Dacă proiectele cu finanțare europeană nu se termină la timp, bugetul local va fi bun de plată

DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-rosie-aproape-gataDacă proiectele cu finanţare europeană, care se derulează în Timișoara, nu se vor finaliza până la sfârșitul anului, bugetul local va fi bun de plată, atrage atenția președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu.
„Există acest risc, dar sperăm să nu trăim acest scenariu la sfârşitul anului 2015. Riscul pentru Timişoara, ca pol de creştere, este extrem de mare pe multe proiecte. Dacă în 31 decembrie 2015 aceste proiecte nu sunt finalizate din toate punctele de vedere, mai există regula de M+3, adică poţi merge până la finele lunii martie (cu şantierele, n.r.), dar tot ce se va realiza pe parcursul lunilor ianuarie, februarie şi martie va fi plătit din bugetul local. Dacă nici la sfârşitul lunii martie aceste proiecte nu vor fi gata, atunci toate cheltuielile, inclusiv cele de dinainte, vor trece pe buget local. Aceasta este regula şi dacă se va întâmpla, va însemna o apăsare extrem de mare pe bugetul local de acum încolo. Va fi și un exemplu de proastă practică pentru Timişoara; sper să nu se întâmple. Timişoara trebuie să-şi urmărească foarte bine toate proiectele majore pe care le are, indiferent de cine conduce vremelnic oraşul. Un exemplu de proastă practică va însemna un minus pe noul exerciţiu bugetar cu care oraşul ar pleca în tot ceea ce va propune pe noul exerciţiu bugetar 2014-2020”, a spus Sorin Grindeanu.
Social-democrații timișeni sunt convinși că proiectul de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei nu va fi gata până la sfârşitul anului şi că se va pierde finanţarea europeană.
Refacerea Pieţei Unirii face parte dintr-un proiect de reabilitare a Centrului Istoric al oraşului, estimat la circa 15 milioane de euro şi care a presupus reabilitarea a patru pieţe (Pieţei Baroc sau Unirii, Libertăţii, Ţarcului şi Sfântul Gheorghe) şi a zece străzi adiacente, urmând să schimbe radical faţa vetrei oraşului, iar un alt proiect, care va demara într-un orizont apropiat de timp, include şi reabilitarea faţadelor celor opt palate istorice din vechea cetate a Timişoarei.

Comentarii

comentarii