Acasă Politica Sorin Grindeanu s-a retras din cursa pentru preşedinţia PSD Timiş

Sorin Grindeanu s-a retras din cursa pentru preşedinţia PSD Timiş

431
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, viceprimar al Timişoarei, a anunţat marţi seară că îşi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei Timiş a PSD. Alegerile urmează să aibă loc în cadrul Conferinţei judeţene a PSD Timiş, de joi, 27 mai. „Am luat decizia de a nu mai candida pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş, hotărâre care este definitivă şi irevocabilă. Motivele care au dus spre acest gest au fost prezentate organizaţiei PSD Timişoara, ele vizând exclusiv interesul general şi pe termen lung al partidului”, spune Grindeanu.

 Iniţial, în cursa pentru şefia PSD Timiş s-au înscris Marcel Mihoc, Titu Bojin şi Sorin Grindeanu. După ce Mihoc şi-a retras candidatura în cursul săptămânii trecute iar Grindeanu a făcut acelaşi lucru marţi, Bojin se îndreaptă spre ocuparea funcţiei pe care o ocupă acum ca interimar – cea de preşedinte al PSD Timiş. Mihoc candidează acum pentru funcţia de secretar general al PSD Timiş, iar Grindeanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei, pe care a  ocupat-o şi până nu demult. În ultimele săptămâni, toţi candidaţii ce vizau cel mai râvnit fotoliu din PSD Timiş au lansat mesaje de unitate în filială, indiferent de rezultatul alegerilor, declarând toţi că PSD se află într-un moment deosebit de important, de răscruce.  

„Campania internă inerentă unor candidaturi multiple a deviat, din păcate, spre anumite zone care riscau să creeze turbulenţe în partid, toţi membrii celor 99 de organizaţii locale solicitându-ne, atât mie cât şi contracandidatului meu unitate şi coeziune internă. În aceste condiţii, nu interesele politice personale au primat, ci pricipiile şi valorile pe care un partid social democrat le-a promovat întotdeauna. Proiectul de program politc adoptat de Organizaţia Municipală Timişoara, decizia de a nu colabora sub nici o formă cu PDL, o mai bună comunicare între judeţ şi municipiu constituie reperele pe care noua echipă a PSD Timiş le va avea pentru următorii patru ani”, mai spune Grindeanu, transmiţând acelaşi mesaj de unitate în PSD: „Regret dezamăgirea pe care, probabil, am produs-o multor colegi de-ai mei, pe care îi rog, însă, să înţeleagă că unitatea partidului şi forţa unei echipe din care vocea Timişoarei nu va lipsi cu siguranţă, sunt mult mai importante decât dacă aş fi câştigat funcţia de lider al Organizaţiei Judeţene”. Aşa cum mai toţi social-democraţii timişeni lăsau de înţeles, Grindeanu va fi, aproape sigur, în 2012, candidatul PSD pentru Primăria Timişoara. „Toate eforturile mele din viitorul apropiat se vor canaliza spre consolidarea Organizaţiei Municipale, de aşa manieră încât să câştigăm Primăria Timişoarei la alegerile locale de peste doi ani şi, bineînţeles, spre întărirea forţei şi audienţei pe care social democraţia trebuie să le aibă în această zonă a ţării, astfel încât în cel mai scurt timp să spulberăm mitul că Timişul este un judeţ al dreptei. Adversarii noştri politici reali nu se află în interiorul PSD, ci în afara lui, iar criza fără precedent în care PDL a aruncat România ne impune tuturor, celor care împărtăşim valorile de stânga (dreptate şi solidaritate socială, respect faţă de categoriile defavorizate, corectitudine, cinste, respect faţă de muncă) o conduită unitară, coerentă şi responsabilă. Având în vedere faptul că programul meu politic s-a bucurat de o largă susţinere la nivelul tuturor structurilor noastre judeţene, nu numai în organizaţiile locale din municipiu, am decis, la propunerea susţinătorilor mei, să îmi depun candidatura pentru funcţia de primvicepreşedinte al PSD Timiş, la alegerile din 27 mai. Prin această candidatură, garantez membrilor de partid că voi veghea la adoptarea şi implementarea programului pe care l-am transmis, în urmă cu două săptămâni, colegilor din teritoriu”, încheie Grindeanu.
 

Comentarii

comentarii