Acasă Politica Sorin Ionescu, PSD: “Timișoara s-a transformat în orașul derizoriului, sub administrația PNL”

Sorin Ionescu, PSD: “Timișoara s-a transformat în orașul derizoriului, sub administrația PNL”

447
DISTRIBUIȚI

Consilierul local PSD Timiș, prof. dr. Sorin Ionescu, atenționează că Timișoara din orașul premierelor s-a transformat în orașul derizoriului, sub administrația PNL, condusă de primarul Nicolae Robu.

“De multe ori ne place să spunem că Timișoara este un oraș al premierelor și al progresului sau că iluminatul electric și transportul în comun au fost premiere în urmă cu mulți mulți ani. Din păcate, în momentul de față, tendința generală imprimată de administrația locală liberală condusă de Nicolae Robu este că devenim un oraș al derizoriului”, a spus consilierul local PSD.

Ionescu a făcut aceste declarații joi, 11 aprilie, în strânsă legătură cu incidentul de miercuri, când un tramvai a pornit singur pe linie în Timișoara, fără să fie condus de un vatman.

“Acest incident grav trebuie să ne atragă atenția asupra stării depășite și a stării de oboseală în care au ajuns mijloacele de transport în comun din Timișoara. Să nu uităm că în trafic circulă mijloace de transport uzate atât fizic, cât și moral care au o vechime de decenii. Oamenii stau înghesuiți în stații, așteaptă disperați zeci de minute să apară un tramvai adesea mult prea mic pentru câți oameni se află în stații. Primarul nostru zburdă pe cele 25 de trotinete și urmează încă 75. Acestea prefațând studiu de fezabilitate al celebrului metrou de care auzim în fiecare an. Înlocuim autobuzele și tramvaiele cu niște trotinete care țin mai degrabă de joacă de copii, decât de rezolvarea problemei traficului și a transportului în comun în Timișoara”, a declarat Sorin Ionescu.

Consilierul local PSD Timiș a amintit ce fonduri importante oferă guvernul PSD Timișoarei, dar și că primăria a pierdut un mare proiect, privind dezvoltarea transportului în comun:

„În timp ce primarul se plimbă cu trotinetele, primăria a pierdut un proiect de 23 milioane de euro, pentru achiziționarea a 50 de troleibuze noi. În tot acest timp, programul Guvernului PSD –ALDE alocă 33 milioane de euro pentru Timișoara, pentru achiziționarea a 44 de autobuze electrice. De multe ori proiectele sunt prezentate ca succese ale administrației locale, dar multe dintre acestea de fapt fac parte din programele guvernamentale, prin care banii sunt direcționați direct de la București către Timișoara. Prin urmare, cerem STPT să prezinte situația detaliată a mijloacelor de transport în comun și poate ar fi cinstit ca pe fiecare tramvai, troleibuz și autobuz din trafic să existe o notă informativă cu data fabricației, dacă acestea au aer condiționat și dacă îndeplinesc condițiile minimale de securitate în trafic”, a atenționat Sorin Ionescu.

 

Comentarii

comentarii