Acasă Actualitate Spitalul la cheie. Spitalul viitorului. În Timiș este nevoie de câte un...

Spitalul la cheie. Spitalul viitorului. În Timiș este nevoie de câte un spital în fiecare oraș

437
DISTRIBUIȚI

Spitalul la cheie. Spitalul viitorului a fost dezbaterea care a avut loc miercuri, 23 octombrie, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnică din Timișoara, la care au participat specialiști din domeniu, autorități locale și centrale de la București.

Programul de comunicare Spitalul la cheie. Spitalul viitorului are că obiectiv realizarea unei foi de parcurs cu pașii pe care trebuie să ii urmeze autoritățile locale care doresc să demareze un proiect de construcție a unui spital.

Dr. Mugur Stancu, manager proiect, antreprenor general Medicare Technics, a atenționat că acest concept de Spital la cheie. Spitalul viitorului s-a născut din nevoia construcției de unități medicale noi cu paturi, în România. Trăim într-o societate care îmbătrânește rapid, așa zisa iarnă demografică urmează să vină. În 10 ani generația decrețeilor va ieși la pensie. Emigrația este mare. Unul dintre motivele pentru care românii ne se mai întorc este și faptul că aici nu sunt spitale moderne unde să se trateze.

”Am încercat să estimăm de câte spitale este nevoie. Am ajuns la concluzia că trebuie minim 100 de spitale, care pot fi construite cu resursele existent în următorii 10 ani.

Aici aveți un spital județean care ar avea nevoie de o aripă nouă. În orașele din jur ar fi nevoie de câte un spital în fiecare centru industrial.

Un județ ca Timișul ar avea nevoie de 3 -4 spitale noi în orașele mai mari”, a atras atenția  dr. Mugur Stancu.

Autoritățile se tem să construiască spitale pentru comunități din cauza complexității unei asemenea construcții, se tem de durată și de costuri. ”Lucrurile  nu stau chiar așa. Se poate elabora un cadru organizat pentru a se oferi sprijin pentru ca autoritățile să poată construi spitale pentru comunitate, mai cu ușurință”, a spus dr. Mugur Stancu.

Comentarii

comentarii