Acasă Economic Sprijin pentru IMM-urile din zona transfrontalieră româno-sârbă

Sprijin pentru IMM-urile din zona transfrontalieră româno-sârbă

429
DISTRIBUIȚI

În perioada 14-16 septembrie 2009, la sediul Centrului Transfrontalier de Hosting şi Sprijin în Afaceri al IMM-urilor din judeţul Timiş şi din districtul Banatul de Sud, din Timişoara, strada Dr. Aurel Păunescu Podeanu, nr. 144, vor avea loc lucrările unui seminar internaţional organizat în sprijinul IMM-urilor din zona transfrontalieră româno-sârbă. Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Implementarea de activităţi comune româno-sârbe de planning, hosting şi sprijinire în afaceri. Centrul Transfrontalier de Hosting şi Sprijin în Afaceri al IMM-urilor din judeţul Timiş şi din districtul Banatul de Sud.”
Proiectul face parte din Programul de Vecinătate România – Serbia 2004 – 2006. Prioritatea 1 – Dezvoltarea locală economică şi socială. Măsura 1.1: Cooperare pentru susţinerea afacerilor şi agriculturii, Phare CBC 2006/018.448, Linia bugetară: B 22.0202, Referinţa: 2006/018.448.01.01 (Prioritatea 1). Obiectivul proiectului este de creştere a coeziunii între comunităţile rurale/urbane din judeţul Timiş şi cele din districtul Banatul de Sud, prin instituţionalizarea cooperării transfrontaliere şi regionale între IMM-urile din zona transfrontalieră.
În cadrul seminarului, promotorii de afaceri, absolvenţi ai cursurilor cu temele „Managementul IMM-urilor în zona transfrontalieră. Oportunităţi şi riscuri“, respectiv „Introducere în marketingul internaţional specific zonelor transfrontaliere de la limita UE“ (realizate în din cadrul proiectului), în urma evaluării, vor primi diplome, iar alături de managerii firmelor ce au beneficiat de instruire şi găzduire gratuită în cadrul Centrului Transfrontalier de Hosting şi Sprijin în Afaceri, vor împărtăşi participanţilor concluziile experienţei lor din zona transfrontalieră româno-sârbă. De asemenea se va susţine, de către membrii Grupului de iniţiativă pentru consultare şi planning (GICOP), reprezentanţii partenerilor şi asociaţi ai proiectului, o conferinţă având ca tema „Creşterea coeziunii rurale-urbane Romania-Serbia prin colaborarea transfrontalieră a IMM-urilor. Studiu de caz – Judeţul Timiş şi Districtul Banatul de Sud”;
Şedinţa festivă a manifestării va începe în data de 15 septembrie 2009, ora 10.00 în Amfiteatrul Parcului ştiinţific şi tehnologic TIM SCIENCE PARK, în prezenţa reprezentanţilor partenerilor, a colaboratorilor din proiect, a instituţiilor şi autorităţilor locale.

Comentarii

comentarii