Acasă Actualitate Stare de asediu, la Timişoara

Stare de asediu, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

900 de forţe de ordine la meciul FC Timişoara – Dinamo Zagreb
Conducerea jandarmeriei din Timişoara consideră partida FC Timişoara –  Dinamo Zagreb ca un meci cu „grad ridicat de risc”. Partida, care contează pentru Grupa A din cadrul Europa League, va începe joi, de la ora 22.05, pe Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara. 350 de jandarmi vor fi cu ochii ca pe butelie pe suporterii celor două formaţii. Fanii vor fi păziţi şi de 300 de agenţi ai firmei de pază „Total West Trainining& Security”. În plus, 250 de poliţişti vor fi masaţi în centrul oraşului şi pe principalele drumuri de acces la stadion. 48 de suporteri timişoreni au interdicţie de a intra la partida de joi, fiind incluşi în baza de date a jandarmilor după ce au comis acte de huliganism pe terenurile de fotbal.

Pot intra în teren doar la ordinul prefectului…

Jandarmii din Timişoara au cerut pentru buna desfăşurare a meciului şi ajutorul colegilor din Lugoj, de la Centrul de Perfecţionare şi Pregătire a Cadrelor de Jandarmi. Pentru prevenirea unor incidente şi evitarea aglomerării la porţile de acces, dar şi pentru interzicerea persoanelor care nu deţin bilete sau care nu-şi justifică prezenţa în zonă, în imediata apropiere a stadionului vor fi instalate dispozitive de protecţie prin montarea de garduri, unde jandarmii vor executa o sumară trecere în vedere a spectatorilor. Dacă vreun eveniment neplăcut se întâmplă în incinta stadionului, jandarmii pot interveni în forţă doar la ordinul comandantului Jandarmeriei. La rândul său, acesta trebuie să primească un ordin expres de la prefect sau un reprezentant al acestuia.

Staţi la televizoare, dacă nu vreţi să ajungeţi la răcoare…

Jandarmii îi sfătuiesc pe cei ce consumă băuturi alcoolice, vor să  introducă alcool în teren, refuză să accepte controlul coropral, se caţără pe garduri sau aruncă cu obiecte în teren sau în alţi suporteri că riscă amenzi drastice şi vor fi scoşi de urgenţă în afara stadionului. Comercializarea băuturilor în zona Stadionului „Dan Păltinişanu” este interzisă în intervalul orar 19 – 24. Cei 48 de suporteri timişoreni care au interdicţie de a intra la meciurile de fotbal, după ce au comis mai multe acte de huliganism, sunt sfătuiţi să stea cuminţi în faţa televizoarelor. Dacă vor fi depistaţi în incita stadionului, aceştia se vor alege cu dosar penal şi riscă închisoarea.

Comentarii

comentarii