Acasă Actualitate Step-hear – o soluție inteligentă pentru nevăzătorii, caută finanțare din bugetul participativ...

Step-hear – o soluție inteligentă pentru nevăzătorii, caută finanțare din bugetul participativ al Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Un oraș modern înseamnă acces pentru toți cetățenii în spațiul public. Persoanele cu deficiențe de văz au nevoie de sisteme speciale ca să se poată deplasa în siguranță.

Din acest motiv, Simona Smultea a depus în cadrul bugetării participative proiectul „Sisteme de ghidaj în spațiul public pentru nevăzători” care este acum supus votului public.

Pentru a înțelege cum se orientează în prezent persoanele cu deficiențe de vedere și care sunt nevoile acestora, marți, 12 iulie 2022 de la ora 11.00, la Centrul de Proiecte Timișoara, va avea loc o demonstrație a funcționării sistemului Step-hear, o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Având la bază tehnologia bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere care să îi ajute în explorarea spațiului fizic.

Vor fi prezenți inițiatoarea proiectului, Simona Smultea, precum și reprezentanții sistemului Step Hear, care vă vor putea oferi informații suplimentare.

Puteți vota propunerea Simonei aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/propuneri/65

Simona Smultea este susținută în cadrul proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară BuzăuFundaţia Comunitară VȃlceaFundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Proiectul este conceput pentru a genera prin consultare, activare comunitară și formare la nivel local, schimbări relevante în cinci comunități și un model de bună practică pentru implicarea cetățenilor în decizii cheie ale autorităților publice locale. Detalii despre proiect se regăsesc și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

Comentarii

comentarii