Acasă Administraţie STPT reia circulația normală a mijloacelor de transport în comun

STPT reia circulația normală a mijloacelor de transport în comun

968
DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara a decis ca STPT să revină, începând de miercuri, 29 aprilie, la programul normal. Pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus, totuși, au fost dispuse și câteva măsuri de protecție. Pentru mai bine de o lună, începând cu 27 martie, pe mai multe linii de tramvai, autobuz și troleibuz au circulat cu program redus, iar o parte din personal a fost trimis în șomaj tehnic.

Astfel, CLSU Timișoara a decis, în 28 aprilie, să se revină la programul normal, cel de dinainte de aplicarea reducerilor de curse, să organizeze mai bine fluxurile de călători, să continue dezinfecția mijloacelor de transport și să instruiască personalul STPT pentru gestionarea situațiilor care se pot ivi.

STPT va organiza fluxurile de călători astfel încât să se fie evitate, pe cât posibil, intersectarea și apropierea pasagerilor unii de alții. Pentru acest lucru, vor fi semnalizate corespunzător căile de urcare și coborâre din mijloacele de transport.

STPT va continua să spele și dezinfecteze toate mijloacele de transport, inclusiv cu ajutorul roboților cu ultraviolete. De asemenea, vor fi spălate și dezinfectate stațiile și spațiul din apropierea acestora. În plus, tot STPT va trebui să asigure prezența şi funcţionalitatea, în toate mijloacele sale de transport, a dispozitivelor de dezinfectare a mâinilor .

STPT va instrui şoferii și vatmanii asupra sarcinilor specifice pe care trebuie să le aibă începând de acum. Astfel hotărârea CLSU prevede:

„a) intervenţia politicoasă, ori de câte ori este nevoie, pentru respectarea regulilor de urcare / coborâre instituite, respectiv a distanţelor dintre pasageri;

b)verificarea periodică a funcționalității dispozitivelor de dezinfecţie a mâinilor şi, când este cazul,sesizarea echipelor de intervenţie;

c)monitorizarea stării de curăţenie in mijlocul de transport condus şi în staţii şi, când este cazul,sesizarea echipelor de intervenţie;

d)monitorizarea gradului de încărcare a mijlocului de transport condus şi, când este cazul, interzicereaurcării de noi pasageri”.

În ultima lună, liniile 1, 2, 11, 14, 17, 18, 5, 13, 21, 28, 32, 34b, 46, E3+L3, E4, E4b, E6 au funcționat doar în intervalele orare 04.00 – 08.00 și 11.00 – 22.30, iar liniile 4, 7, 8, 9, 15, 16, 33, 40, E1, E2, E7, E8, doar în intervalele orare 04.00 – 09.00 și 11.00 – 22.30.

Comentarii

comentarii