Acasă Economic Studioul de creație timișorean X3 primește o nouă recunoaștere la nivel mondial

Studioul de creație timișorean X3 primește o nouă recunoaștere la nivel mondial

419
DISTRIBUIȚI

Studioul de creație timișorean X3 a câștigat pentru a treia oară Favorite Website Award (FWA) – Site Of The Day, recunoaștere considerată de Chicago Tribune ca fiind echivalenta Oscarurilor în domeniul site-urilor. Premiul a fost acordat pentru realizarea site-ului Aualeu Teatru (www.aualeu.ro), site care beneficiază de expunere maximă pe prima pagină a TheFWA.com în data de 11 februarie 2011. FWA premiază încă din anul 2000 experienţele vizuale realizate la cel mai înalt nivel posibil, atât din punct de vedere al creației, cât și al tehnologiei şi a devenit cel mai râvnit premiu din industria de interactiv. Recunoașterea de care se bucură X3 se datorează faptului că a reușit să realizeze un altfel de site de prezentare, un site în care procesele de navigare și informare ale utilizatorului de internet sunt duse mai departe, la un alt nivel, în care totul devine o experiență, o poveste croită astfel încât vizitatorul să iasă din banalitate și să se apropie cât mai mult de identitatea subiectului, cuprinzând în totalitate spiritul și ideologia lui.
„Un site obișnuit nu s-ar fi potrivit defel cu identitatea trupei Auăleu Teatru și aceasta a fost și marea provocare: surprinderea și găsirea unei soluții optime pentru transmiterea pe mediul online a chintesenței Auăleu. Este un proiect complex, care a necesitat multă muncă şi o atenţie deosebită pentru fiecare detaliu în parte, dar efortul a meritat din plin.” – Sorin Bechira, Creative Director & Partner la X3.
Cu acest premiu, X3 devine prima companie din România deţinătoare a trei FWA – Site Of The Day. Prima recunoaştere a venit pe data de 26 septembrie 2009, pentru aplicaţia Wallpapers X3 (http://wallpapers.x3studios.com/). Aplicație care permite oricărui utilizator de Internet să îşi creeze online propriul wallpaper. De la lansare şi până în prezent, peste 24.600 de wallpapere au fost create și peste 21.500 downloadate. Al doilea FWA – Site Of The Day a fost câștigat pe 11 iunie 2010 cu jocul promoţional 3D, D`arc Mini Challenge, realizat de X3 pentru Clubul D`arc din Timişoara. D`arc Mini Challenge (http://darc.ro/minichallenge) este un joc online de browser care îi provoacă pe participanţi să conducă un Mini Cooper pe bar şi să livreze diferite ingrediente barmanilor pentru prepararea de cocktailuri.
X3 (www.wearex3.com) este un studio de creaţie, înfiinţat în anul 2001 la Timişoara. Printre serviciile oferite de X3 se numără: branding, design pentru print, creaţie publicitară şi, în principal, design interactiv. Portofoliul X3 include peste 500 de proiecte realizate pentru clienţi internaţionali şi peste 150 de proiecte pentru clienţi români. Printre cele mai importante premii internaţionale câştigate de X3 se numără Rebrand 100 Awards, Eulda, LogoLounge, Design&Design şi FWA.

Comentarii

comentarii