Acasă Actualitate Supărați că le-a căzut și a doua organigramă, useriștii atacă pe toată...

Supărați că le-a căzut și a doua organigramă, useriștii atacă pe toată lumea: sindicatul, pe Diaconu, pe Robu, pe Țoancă

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 19 mai, Tribunalul Timiș a decis suspendarea organigramei aprobate pe 16 martie de Consiliul Local Timișoara pentru aparatul de specialitate al primarului Dominic Fritz. Ar fi a doua încercare de restructurare propusă de actuala administrație care cade proba instanțelor de judecată, aceeași soartă având-o și prima, cea din iunie 2021. Ambele, contestate de sindicatul condus de Tiberiu Negrei. Ce-i drept, decizia de suspendarea a celei de-a doua încă poate fi contestată, în timp ce prima poate reveni dacă primăria ar câștiga procesul pe fond, cel privind anularea acesteia.

Ca urmare a ultimei decizii a instanțelor, în loc să analizeze ce au greșit – cum ar fi forțarea aprobării acesteia într-o ședință extraordinară „de îndată” care avea drept motiv plauzibil pentru urgență numai facilitarea ajutorării refugiaților ucraineni –, useriștii au decis să atace mai pe toată lumea: consilieri locali de opoziție, șefi din primărie, sindicat. Nu că nu ar avea – cel puțin pe alocuri – dreptate, dar partidul primarului uită că nu din cauza acestora există dubii privind legalitatea organigramelor aprobate.

Iată comunicatul de presă al USR Timiș:

„Domnii Dan Diaconu, viceprimar în era Robu și Radu Țoancă, etern consilier local al PSD și intermediarul feluritelor afaceri imobiliare din zonă, dau constant lecții de administrație. Indubitabil, dumnealor se pricep la modificarea organigramei: în cei 8 ani de domnie a dlui. Robu + USL/PNL, au schimbat-o de 18 ori.

Rezultatul? Numărul de posturi a crescut de la 523 la 640 și, în urma celor 106 concursuri de angajare prilejuite de fiecare schimbare, au angajat 396 de persoane în primărie. Spre satisfacerea feluritelor grupuri de interese ce azi blochează orice reformă. Spre a aduce cărători de trepied și a înființa o televiziune a primăriei. Spre a hrăni toate gurile. Să fie toată lumea mulțumită și nimeni să nu conteste nimic.

Nu degeaba fosta șefă de la resurse umane are un apartament în Tenerife. Nu întâmplător așa-zisul sindicat al câtorva angajați din Primărie contestă orice încercare de a desțeleni terenul în timp ce prosperă din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral (în 2012, același sindicat semna un protocol politic de susținere a USL, în Timișoara). 

Nu puține dintre concursuri erau de felul celui transparent și deschis organizat pentru ca un consilier personal al primarului să devină director peste jumătate din patrimoniul orașului, direcție special înființată pentru domnia sa în urma modificării organigramei (pentru unele din aceste concursuri actuala administrație a făcut demult plângere la DNA și încă așteaptă rezultatele anchetei). 

A doua organigramă votată de noua administrație a fost ieri suspendată în primă instanță. Administrația va face recurs la această decizie. Cu toate piedicile și interferențele, lupta ce ne-am asumat-o și pe care o purtăm zi de zi, continuă. Pentru că, la trecutele alegeri, au fost votate ideile de reformă, reguli, competență și respect față de cetățeni”.

Comentarii

comentarii