Acasă Cultura Super-expoziție de artă pe blocuri de săpun – vernisaj, la Galeria Jecza...

Super-expoziție de artă pe blocuri de săpun – vernisaj, la Galeria Jecza Timișoara

861
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 29 iunie 2019, începând cu ora 20:00, Galeria JECZA Timișoara, din calea Martirilor 51/52-53, organizează vernisajul expoziției Ioana Sisea ”Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu…”, curator, Carmen Casiuc.

Din statement-ul artistei:

”Seria Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu… este o serie de lucrări din săpun. Plecând de la o arhivă personală de mesaje păstrate în regim de jurnal, am analizat procesul de diluție ca pe o modalitate de a șterge anumite amintiri.

Textele scrise pe blocurile de săpun reprezintă o analiză a procesului psihologic de a modifica în exterior ceva ce trebuie modificat în interior. Replicile fixate în minte sunt acum fixate și pe săpun, un material mai ușor de manevrat decât gândurile proprii.”

“În seria Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu… este un proiect cu propria sa temporalitate, un ritual prin care Ioana Sisea ne invită în afara sferei personale.

Prin prisma cronicizării propriei suferințe în dragoste prin poemele de săpun, artista deschide în mod performativ discuția asupra unor sentimente recurente în viața contemporană, precum respingerea, rușinea și vinovăția.

Revelând tensiunile dintre iubirea de sine și narcisismul colectiv, procesul de disoluție a poemelor de săpun ce poartă însemnele apăsătoare ale dragostei neîmplinite ne oferă ocazia de a reflecta asupra aspectelor pozitive ale proliferării diferențelor – în noi înșine și-n societate.

Cu un limbaj conceptual și emoțional, totodată, Ioana ne arată ca iubirea poate fi concepută drept un concept politic mai optimist, care funcționează democratic și ne ajută să dezvoltăm politici democratice mai de succes”, explică Carmen Casiuc.

Vernisajul expoziției va fi completat de o întâlnire muzicală cu DJ Angel, în curtea galeriei, în parteneriat cu Viniloteca și Cabinet 3.

Comentarii

comentarii