Acasă Eveniment Surpriza din certificatul de înmatriculare prezentat de un sârb la vama Foeni....

Surpriza din certificatul de înmatriculare prezentat de un sârb la vama Foeni. Ele este cercetat pentru dare de mită, unui poliţist român de frontieră

DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 57 de ani, din Serbia, a încercat să ofere 50 de euro drept mită unui poliţist de frontieră de la Foeni, judeţul Timiş, pentru că nu i-a permis intrarea în ţară cu un microbuz cu remorcă al cărui tonaj depăşea limita admisă de lege. Poliţistul de frontieră a formulat un denunţ faţă de cetăţeanul sârb, care acum este cercetat pentru dare de mită. 

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

“În data de 02.08.2022, în jurul orei 18.55, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean din Serbia, în vârstă de 57 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Elveţia, al cărui tonaj era peste limita legală admisă. Poliţistul de frontieră care îşi desfăşura activitatea la controlul documentelor i-a adus la cunoştinţă cetăţeanului sârb faptul că nu i se permite intrarea în România deoarece ansamblul rutier pe care îl conduce depăşeşte limita legală admisă. În timpul derulării verificărilor, poliţistul de frontieră a observat faptul că cetăţeanul sârb a introdus o sumă de bani între filele certificatului de înmatriculare şi i-a oferit-o”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de miercuri.  

Suma de bani a fost oferită poliţistului de frontieră cu titlu de mită, pentru ca acesta să permită intrarea în ţară a ansamblului rutier al cărui tonaj depăşea limita admisă de lege.

“Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani şi a sesizat de îndată ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Timiş, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au procedat la constatarea infracţiunii. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirea infracţiunii de dare de mită, persoana având calitatea de suspect în cauză”, se mai arată în comunicat.

Cetăţeanul sârb ar fi încercat să ofere poliţistului de frontieră suma de 50 de euro.

Comentarii

comentarii