Acasă Actualitate Sute de români au umplut parcările de la granița de vest, așteptând...

Sute de români au umplut parcările de la granița de vest, așteptând să plece din România

1073
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne Marcel Vela a venit în această după-amiază la Vama Nădlac pentru a vedea care este situația. Sute de români care doresc să meargă cu mașinile la locurile de muncă din vestul Europei așteptă prin parcările și benzinăriile de la frontiera României cu Ungaria, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac 1. Toate parcările de la Pecica până la Nădlac sunt pline. Autoritățile ungare au luat măsura permiterii tranzitării Ungariei din România spre țările din vestul Europei, pe un culoar special deschis în cursul nopții, doar pentru cetățenii români care au ca destinație finală Austria sau Germania și au documente care dovedesc că au asigurată intrarea în țara de destinație. La frontiera dintre Ungaria și România acționează deja și autorități din Austria. Cetățenii români care călătoresc în Austria și care nu pot prezenta o adeverință medicală din care să rezulte că nu sunt infectați cu COVID19, vor intra în carantină 14 zile.

Românii care reușesc să treacă granița româno-maghiară au obligația să părăsească teritoriul Ungariei până la ora 06.00, ora României. La frontieră se prezintă și oameni care trebuie să ajungă la locurile de muncă din alte țări, prin care Franța sau Olanda. De exemplu, șoferii de TIR care lucrează pentru firme din vestul Europei, și care merg cu mașini mici până la sediile companiilor din vest, dar care sunt blocați la ieșirea din țară.

Ministrul de Interne Marcel Vela a venit din nou la Nădlac. „Am două aspecte de rezolvat, unul dintre ele este relația bilaterală cu Austria, pentru că sunt români care așteaptă să tranziteze Austria și nu pot, deși au fie domiciliu, fie proprietăți, fie contracte de muncă. Este o problemă care ține de relațiile externe bilaterale și o să-l anunț pe domnul ministru al Afacerilor Externe”, a declarat Marcel Vela. 

Comentarii

comentarii