Acasă Actualitate Taximetriștii din Timișoara se solidarizează cu transportatorii de marfă

Taximetriștii din Timișoara se solidarizează cu transportatorii de marfă

DISTRIBUIȚI

Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) atenționează că taximetriștii se solidarizează cu transportatorii de marfă și susțin demersul acestora de a contesta tarifele exorbitante atât ale asigurărilor auto obligatorii (RCA), cât și ale combustibililor.

Ștefan Ciocsan, manager Fan Taxi Timișoara, președintele ANPOTRT filiala Timiș, a declarat că membrii timișeni ai asociației sunt solitari cu ceilalți transportatori “pentru că avem aceleași probleme și încă altele în plus. Domnul Ciolacu nu ne dă răspuns la solicitări și se va pregăti un alt protest pe țară unde și Timișoara va fi printre cele 30 de orașe mari care vor protesta”, spune Ciocsan.

ANPOTR este o asociația națională reprezentativă în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, cu reprezentanți activi în peste 30 de județe,

AMPOTR atenționează că astfel cu aceste prețuri în creștere, atât transportul de mărfuri, cât și transportul public de persoane în regim de taxi se confruntă cu o amenințare iminentă de colaps.

“Cu această ocazie, dorim să reamintim Primului Ministru că, de mai bine de șase luni, am depus solicitări la Secretariatul General al Guvernului și la ministerele relevante, însă aceste revendicări au rămas fără răspuns.

După amplul miting din 25 iunie, organizat de asociația noastră în peste 30 de orașe, reprezentantul Cabinetului Primului Ministru ne-a ascultat solicitările cu privire la tratamentul discriminatoriu al firmelor de “transport alternativ” precum Bolt sau UBER față de societățile comerciale specializate în serviciul de taximetrie. Cu toate acestea, nu s-a oferit încă o soluție, în pofida trecerii a șase luni.

Considerăm că Legea 204/2019, privind transportul alternativ, este nu doar neconstituțională, dar și anti-concurențială, favorizând în mod preferențial “transportul alternativ” în detrimentul activității de taximetrie la nivel național. Această lege, în final, va duce la prăbușirea industriei de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în întreaga țară.

În fața acestei situații critice, cu dezvoltarea în spirală a transportului alternativ care funcționează pe platforme ilegale și nu plătește taxe în România, noi, taximetriștii, contribuitori la bugetul statului, transmitem guvernanților că, în pragul colapsului, ne alăturăm colegilor din transportul de marfă și anunțăm organizarea unor proteste în stradă, desfășurate în toate orașele țării, cu accent deosebit pe București.

Precizăm că acest protest va avea loc simultan în peste 30 de județe ale țării, toate asociațiile afiliate ANPOTRT exprimându-și ferm nemulțumirea față de legislația incoerentă din acest domeniu de activitate. Protestul va continua până când dreptatea va fi făcută”, atenționează președintele ANPOTRT, Remus Nedelcu

Comentarii

comentarii