Acasă Cultura Teatrul Maghiar Timișoara: Doctor Faustus sau despre vocația tragică a ratării și...

Teatrul Maghiar Timișoara: Doctor Faustus sau despre vocația tragică a ratării și fragilitatea geniului

535
DISTRIBUIȚI

Doctor Faustus – live dramă music music show – este un spectacol în limba română, produs de Asociația Culturală Arte-Factum, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara, un eveniment realizat în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Doctor Faustus are o tipologie unică în spațiul muzical și teatral timișorean, o experiență atipică, deopotrivă pentru artiști și spectatori

Kocsàrdi Levente a compus muzica, a regizat și interpretează acest spectacol, bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann, iar spectacolul va avea loc, duminică, 25 septembrie 2019, de la ora 20, în sala Studio a Teatrului Maghiar.

Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și geniului, compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.

”Orchestra faustiană” a premierei îi are în componență pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Sidorov Cătălin (vioară), Ana Pricop (violoncel). Universul vizual al spectacolului este creația scenografului arhitect Mihai Donici. Videoclip&photo credits: Cornel Putan. Light design: Zoltan Gido. Sound design: Sebastian Bayer. Ticketing: Najami Icidid.


Comentarii

comentarii